Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võimalik vaid Kaja Kallase valitsuses: minister Sutt tahab kõrge kvalifikatsiooniga võõrspetsialistid madala palga peale tuua

-
04.02.2022
Stenbocki maja
© UU

Viimaste küsitluste põhjal on Kaja Kallase valitsuse maine väga maas ja see pole ka ime: absurdi tuleb sealt nagu Vändrast saelaudu.

Niinimetatud Andres Suti seadusemuudatus välistööjõu sisseveo suurendamiseks on saanud kahe ministeeriumi toetuse. Selles aga peitub ilmselge absurd.

1. Muudatus peab soodustama välistööjõu toomist Eestisse, võimaldades värvata Euroopa Liidu välistest riikidest kõrgema kvalifikatsiooniga töötajaid

2. Muudatusega tahetakse alandada spetsialistile makstava töötasu nõude määra kahekordselt Eesti keskmiselt brutokuupalgalt 1,5-kordse keskmise brutokuupalgani.

Kordame spetsiaalselt Reformierakonna liikmetele üle: “võimaldades värvata Euroopa Liidu välistest riikidest kõrgema kvalifikatsiooniga töötajaid” ja “alandada spetsialistile makstava töötasu nõude määra kahekordselt Eesti keskmiselt brutokuupalgalt 1,5-kordse keskmise brutokuupalgani”. Märkate vastuolu?

Spetsialistile makstava kõrgema töötasu nõue on kehtestatud just seetõttu, et vältida odavtööjõu sisse toomist. Kahekordne keskmine Eesti palk aga pole kõrge kvalifikatsiooniga töötajale kuidagi ülemakstav, minimaalselt sellega nad Eestisse vaid tuleksidki. Vaevalt, et tipud Eesti keskmist palka ihaldavad.

Sellist absurdi, kus võõrspetsialistide värbamisega koos alandatakse kohe ka nende palka, saab tõesti oodata ainult Reformierakonnalt ja Kaja Kallase kärpevalitsuselt. Aga eks see varjab rohkem ihalust odava ukraina “mužiku” järele.

Nüüd võiks kogu loole panna ilusa punkti peaminister Kaja Kallas, kes teataks rekordkalliks tõusnud bensiinihinna kohta sama, mis varem elektrihinna kohta: “Mis te virisete, siiani nautisite odavat kütust!” Ja Andrus Ansip teataks eilset meeleavaldust silmas pidades: “Ma olen juba NLKP aegadest rääkinud, et verekoerad lahendavad palju probleeme!”

Loe ka Valitsus asub soodustama sisserännet kolmandatest riikidest ja Bensiini hind püstitas uue rekordi