Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Mürkroheline silmakirjalikkus: Saksa roheliste minister kiidab heaks “Grimmi muinasjutumetsa” hävitamise, et teha ruumi tuuleparkidele

-
07.02.2022
Saksamaa mürkrohelised tahavad tuulikutega hävitada Reinhardswaldi muinasjutumaa.
© Scanpix

Põhja-Hessenis asuvas Reinhardswaldi metsas, kus asub ka kuulus Sababurgi “Uinuva kaunitari loss”, on alanud enam kui 100-aastaste pöökide raiumine, et teha ruumi 18 esimesele tuulikule, edastab tichyseinblick.de.

Piirkond on eraldatud ja puutumatu, hiljuti avastati seal sookurgede pesitsuskoloonia, mis on ühe veebiajakirja andmetel ornitoloogiline sensatsioon. Võimule pääsenud rohelised aga tahavad loodusparadiisi rajada hiiglasliku tuulepargi.

Tuulikud põhjustavad lugematu arvu lindude surma, aga rohelised usuvad, et Saksamaa tuuleturbiinid päästavad kogu maailma hävingust.

Heaks on kiidetud 18 tuuleturbiini rootori läbimõõduga 150 meetrit ja rummu kõrgusega 244 meetrit. Tegu on alles hävingu algusega, millele Hesseni keskkonnaminister Priska Hinz (rohelised) alternatiivi ei näe.

Kogu alles 2017. aastal loodud Reinhardswaldi looduspargi alale oleks roheliste arvates ruumi enam kui 100 energiagigandile. Selline tuulikute tihedus lindudele mõeldud kaitsealal oleks ilmselt esmakordne.

Kas Grimmi haldjametsa on ikka võimalik päästa? Algatus Pro Märchenland püüab päästa Reinhardi metsa, mida tuntakse ka kui “Euroopa metsade aardeleiu” või “Grimmi muinasjutumetsa”. Ühenduse veebisaidilt saab üksikasjalikku teavet, sealhulgas pilte, ja looduskaitsjate toetamise kohta.

Allikas: wPolytice.pl