Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Osa maailmast lõdvendab koroonapiiranguid, mujal jätkuvad protestid

-
12.02.2022
Taani on üks esimesi riike, mis tõmbab koroonapiirangud koomale. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Maailmas on üldkurss pandeemia kui piirangutekompleksi lõpetamisele, osas riike, kus see on olnud mitte sedavõrd vajadus-, kuivõrd põhimõttepõhine, hoitakse neid alles ja seal jätkuvad ka protestid.

Lõppeval nädalal leevendasid või lõpetasid piirangud päris paljud riigid.

Norra kaotas laupäeval viimased koroonapandeemia piirangud, tühistades suhtlusvahemaa nõude ja rahvarohketes kohtades maski kandmise kohustuse.

Itaalia astus tänu koroonaviiruse nakkusnäitajate langusele reedel taas sammu normaalsuse suunas, avades ööklubid ja tühistades nõude väljas maski kanda.

Prantsusmaa valitsus teatas reedel, et tühistab negatiivse COVID-19 testi nõude kõigi riiki saabuvate vaktsineeritud reisijatele osas. Alates laupäevast “piisab vaktsineerimistõendist, et tulla Prantsusmaale mis tahes riigist, nagu see oli enne omikronvariandi levikut”, seisis valitsuse avalduses.

Soome leevendab esmaspäevast restoranidele kehtestatud koroonapiiranguid ning valitsuse otsusega võivad toidu- ja joogiasutused keskööni lahti olla ning kella 23-ni alkoholi pakkuda.

Island teatas reedel, et leevendab mõned koroonaviiruse piirangud nädalavahetusel, sealjuures rahvaarvu ja söögikohtade lahtiolekuaegade ülempiire, ning kuu lõpus tühistatakse kõik meetmed.

Keskööst laupäeval tõstetakse avalikes kohtades koguneda võiva rahvaarvu ülempiiri 50-lt 200-le. Spordisaalid ja suusakuurordid võivad töötada täies mahus, teatas valitsus. Baarid, söögikohad ja klubid võivad lahti olla kuni kella üheni öösel.

25. veebruaril tühistatakse ülejäänud pandeemiapiirangud, sealjuures piirid rahvaarvule ja maskikandmise kohustus.

Taani tervishoiuvõimud teatasid reedel, et kaaluvad koroonavastase vaktsineerimisprogrammi koomale tõmbamist ega näe põhjust manustada tõhustusdoose lastele või neljandat doosi riskirühmas täiskasvanutele.

Taani terviseamet märkis avalduses, et kolmas nakkuslaine on riigis kõrge karjaimmuunsuse taseme tõttu raugemas.

Saksamaa teeb plaane koroonapiirangute leevendamiseks.

Edasi protestidest.

Helsingis on sel nädalavahetusel kavas kaks koroonameeleavaldust.

Tuhanded inimesed marssisid laupäeval läbi Austraalia pealinna Canberra parlamendihoone ette, avaldades meelt vaktsineerimisnõude vastu.

Üle Prantsusmaa Pariisi koondunud koroonapiirangute vastased olid ööl vastu laupäeva pealinna ümbruses laagris, valmis võimude keeldu trotsides linna sisse sõitma. Tuhandete koroonapiirangute vastaste nõndanimetatud vabaduse konvoid võtsid reede suuna Pariisile, et politsei hoiatustest hoolimata Prantsusmaa pealinn blokeerida.

Ottawat ummistavad juba teist nädalat sajad veokid ja koroonapiirangute tühistamist nõudvad veokijuhid on sulgenud ka kolm piiripunkti.

Koroonaprotest Uus-Meremaa parlamendi juures laienes reedel, kui politsei tõmbus tagasi pärast päev varem aset leidnud vägivaldseid kokkupõrkeid meeleavaldajatega. (BNS)