Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Et makaagid välja ei sureks

-
12.02.2022
Muusikaline viagra makaakidele

Oxfordis on mure: haruldased berberi makaagid ei viitsi paljuneda ja selle haruldase liigi päästmiseks otsustati stimuleerida neid soulmuusikaga nende jaoks hingelähedase artisti esituses.

Nagu teatas oma videoreportaažis Express and Star (‘Let’s get it on’: Endangered monkeys serenaded by Marvin Gaye impersonator for Valentine’s Day), läheneb nende vapustavate ahvide paaritumishooaeg ja inimesed on äärmiselt huvitatud sellest, et ilmavalgust näeks võimalikult rohkem pisikesi primaate. Loomaaia Ahvide metsa (Trentham Monkey Forest) juhtkond, viidates sellele, et iga pärdiku sünd on berberi makaakide liigi säilitamise seisukohalt ülioluline, tellisid kohale laulja Dave Largie, kes armastab matkida Marvin Gaye’d (Marvin Pentz Gay Jr.), 1970-ndate hittide „Let’s Get It On“ ja „Sexual Healing“ autorit.

Largi tunnistas, et teda võõrustanud publik on esmaklassiline ja peajagu üle paljudest oma sugulastest homo sapiens’idest. Nii tekitabki solist oma kontsertidega 140-pealises berberi makaakide karjas sugutungi. Macaca sylvanus ehk magot ehk berberi makaak on perekonnast kitsaninalised ahvid (ehk Vana Maailma ahvid) esikloomaliste seltsist, kõik 22 makaakide liiki on sabaga pärdiklased, v.a. berberi makaak.

Kahju, et nende lembelaulik nii hõivatud on, muidu sobiks ideaalselt tänase „Eesti laulu“ guest star’i rolli. Ja iive ka tõuseks.

Ivan Makarov