Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siseminister Kristian Jaani pelgas ilmuda EKRE fraktsioonile aru andma

-
14.02.2022
Siseminister Kristian Jaani Riigikogus ametivannet andmas.
© Uued Uudised

Siseminister Kristian Jaani (Keskerakond) keeldus ilmumast kohtumisele Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Riigikogu fraktsiooniga, põhjendades seda tõigaga, et EKRE tegi niigi juba siseministrile arupärimise ja ta ei pea vajalikuks dubleerida.

Fraktsiooni seisukoht on, et kohtumine ja arupärimine on erinevad formaadid ning üks ei peaks välistama teist, pealegi oli arupärimine ühel teemal, kohtumiseks oli ette valmistatud aga hulk Jaani haldusalasse kuuluvaid küsimusi.

Sellega seonduvalt küsis EKRE fraktsiooni esimees Henn Põlluaas täna Riigikogu esimehelt Jüri Rataselt, kuidas tema Riigikogu esimehena suhtub sellisesse üleolevasse, lähenemisesse ministri poolt ja kas ta saab kuidagi omalt poolt mõjutada, et sellised asjad tulevikus ei korduks.

„Jaani vastas, et ta ei kavatsegi meile fraktsiooni tulla ja olukord selline, et ministrid dikteerivad meile, millal nemad suvatsevad vastata Riigikogu liikmete kutsele ja millal nad suvatsevad selle tagasi lükata,“ ütles Põlluaas.

Jüri Ratas vastas, et ta ei oska konkreetset juhtumit lahata, aga leiab, et valitsuse liikmed, kui fraktsiooni kutsuvad, peaksid kindlasti nii fraktsioonidesse kui ka komisjonidesse minema.

Selle peale leidis Helir-Valdor Seeder (Isamaa), et kui komisjonides on ühisistungi formaat, siis seda võiks rakendada mõnikord ka fraktsioonide puhul, sest tema teada Keskerakonna fraktsiooni koosolekutel siseminister käib.