Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kanada: kui asi läheb valitsuse jaoks hapuks, leitakse relvapeidikud

-
15.02.2022
Kanadat kordav protest Brüsselis – kuidagi väga tavaliseks muutuv pilt liberaalse demokraatiaga riikidele – protestid ja kumminuiadega politseinikud.
© Scanpix

Agentuur AFP teatab, et Kanadas leiti ühest haagisest vintpüsse, käsitulirelvi, kuuliveste, matšeete ja suur hulk laskemoona. Koge selle peale teatas Kanada peaminister Justin Trudeau, et kasutab nädalaid kestnud meeleavalduste lõpetamiseks erakorralisi volitusi, mis on riigis väga haruldane.

Trudeau on praegu väga räbalas olukorras, sest meeleavaldused on suunatud ka tema isiku, valitsuse ja partei vastu, keda peetakse süüdlaseks, et riigis on vabadused kadumas. Kuigi mõned pääsud USA-sse avati politsei jõuga, jätkuvad riigis protestid ja see töötab Trudeau kahjuks.

Nagu vasakliberaalile kohane, kavatseb Trudeau protestid ilmselt jõuga lõpetada ja selleks on vaja põhjust. Relvapeidiku leidmine on selleks hea põhjus. Võib-olla polegi see kunstlikult tekitatud intsident – Kanada ja USA aktiivse relvakultuuri puhul – kuid nii luuakse põhjusi erakorralise olukorra väljakuulutamiseks.

Siiski on uudises öeldud: “Peaminister kinnitas samas, et sõjaväge praeguses etapis ei lähetata.”  Kanada sõjavägi on samas andnud üsna ühemõtteliselt mõista, et nad ei näe põhjust sekkuda.

Liberaalse demokraatiaga riikidele kujuneb kuidagi väga tavapäraseks pilt, millesse mahuvad nii rahva protestid kui ka koerte ja kumminuiadega politseinikud.