Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Välisminister Liimets kommenteerib oma kuiva stiili: „Vanaema saab küll aru“

-
16.02.2022
Eva-Maria Liimets
© UU

Esinemistel silmapaistmatu, kuiva teksti paberilt ette lugev ja ilma mingisugusegi karismata välisminister Eva-Mari Liimets (Keskerakond) andis pikema intervjuu nädalalehele Eesti Ekspress, kus muu hulgas puudutatakse tema kantseliitlikuid vastuseid, mille peale Liimets vastab: „Mu vanaema saab küll aru“.

Eesti Ekspress: „Välisminister Eva-Maria Liimets mõtleb 30 sekundit vaikuses: küsimus on keeruline, tuleb anda diplomaatiline vastus. Selle ta ka annab. Kas vastus sai igav, kantseliitlik? Muidugi.”

Liimets: „Mul on 90aastane vanaema, kellega ma vahel räägin välispoliitikast. Mul ei ole olnud küll kunagi probleemi, et ta ei mõistaks, mida talle räägin. Arvan, et see on suht sama stiil, nagu räägin igapäevaselt. Minu meelest on küll need hinnangud, mida antakse sellele stiilile, mõnevõrra meelevaldsed.“

Veerand sajandit välisministeeriumis töötanud Liimets peaks leidma viisi, kuidas olla ühtaegu värvikas poliitik ja kuiv diplomaat – ja seda keset viimase kümnendi kõige pingelisemat välispoliitilist kriisi. Küsimus on selles, kas ta on selle aasta jooksul leidnud. Pigem mitte.

Diplomaadina töötanud Liimetsa esimene töökoht oli kuuseistikute harvendamine Aegviidu metsamajandis. Ta on olnud trükikojas „Oktoober“ praktikal. Mitu suve laevafirmas Viking Express müüja ja stjuuardess. Ja 1996. aastal Reformierakonna kontoris valimiskampaaniat meisterdamas.