Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Spetsialistide valitsus”: justiitsminister ei tea seadusepunkte

-
16.02.2022
Maris Lauri Stenbocki maja ees.
© Uued Uudised

Justiitsminister Maris Lauri (Reformierakond) ütles täna Riigikogu infotunnis Paul Puustusmaa küsimusele vastates, et ta pole jurist ja ta ei tea paragrahve.

„Mis puudutab perekonnaliikme definitsiooni, määratlust, siis te teate suurepäraselt, et ma ei ole jurist. Ma ei ole õigust õppinud, mistõttu ma ei saa teile öelda ei konkreetset paragrahvi ega konkreetset seadust. On aga selge, et perekonnaliikmed on võimalik määratleda, ja minu enese loogika ütleb seda, et see on ikkagi vanemad ja lapsed. Väga lihtne. Aga ma tõesti ei tea, kus kohas, millises konkreetses seaduses või kus paragrahvis nad on kirjas,“ vastas Lauri.

See meenutab varasemaid Riigikogu istungeid ja infotunde, kus peaminister Kaja Kallas on korrutanud refräänina lauset, et ta jääb vastuse võlgu, sest tal pole pabereid kaasas. Nii palju siis paljuräägitud „spetsialistide“ valitsusest.

Tartu Ülikooli majandusküberneetika erialal ning sama ülikooli majandusteaduse magistriõppe lõpetanud Maris Lauri puhul on asi seda huvitavam, et ta on olnud nii haridus- ja teadusminister, rahandusminister kui ka peaministri majandusnõunik.

Kuidas saab aga olla võimalik, et justiitsminister ei jaga midagi juriidikast? Aga vähemalt on tal perekonnast adekvaatne arusaam.