Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas maanteede äärest prügikastid eemaldanud valitsus loodab „Teeme ära“ talgutele?

-
16.02.2022
Kas varsti on Eesti teeäärsed sellised? (Foto on illustratiivne)
© Scanpix

Tänases Riigikogu infotunnis küsis Riigikogu liige Rene Kokk (EKRE) peaminister Kaja Kallaselt (Reformierakond), kuidas kavatsetakse hoida meie metsad ja teeäärsed puhtana pärast seda, kui valitsuse kärpepoliitika tulemusel kõrvaldati Eesti maanteeparklatest prügikastid. Peaminister lubas probleemi lahendada.

Rene Kokk küsis: „Olen huvi pärast viimasel ajal jälginud neid parklaid, kus prügikastid enne olid. Seis on tegelikult väga nukker ja ei taha mõeldagi, milline see välja näeb siis, kui lumi ära läheb ja kevad on käes. See on väga kurb, et sellele pole siiamaani lahendust leitud. Seda enam, et me Eestis räägime kogu aeg kui eduloost, et teeme ära. Paljud on käinud iga-aastaselt “Teeme ära!” kampaania raames puhastamas erinevaid metsaaluseid, teeääri ja veekogusid puhtaks prügist. Ma räägin oma lastele kogu aeg, miks jäätmeid sorteerida ja miks prügi maha ei loobita, aga ausalt öeldes hakkab tekkima raskusi noortele seletada, miks nad peaksid jälle kevadel minema ja hakkama teeäärtest prügi korjama, olukorras, kus me ei anna võimalust tegelikult ka autojuhtidele ja inimestele prügi ära anda ja ära panna. Hakkab kippuma odava lapstööjõu kasutamise poole natukene. See ei ole hea. Siit minu küsimus, et kas majandusminister või keskkonnaminister on pakkunud mingit lahendust, kuidas ikkagi tulla sellest olukorrast välja ja leida see puuduolev 267 000 eurot, või äkki on teil mõtteid, et võtta raha valitsuse reservist ja anda võimalus jäätmete ärapanemiseks tee ääres, et me ei paneks meie loodushoidu sellise löögi alla.“

Peaminister Kaja Kallas vastas, et on Rene Kokaga absoluutselt nõus. „Inimesed peavad saama oma prügi kuhugi ära panna. Ja ma sellest majandus‑ ja kommunikatsiooniministriga ka rääkisin, ma lootsin tegelikult, et see probleem on saanud lahenduse, sest on väga rumal selline käik teha. Aga kui see nii ei ole, ma ise ei ole käinud inspekteerimas neid kohti, kui teie ütlete, et on, siis küsin uuesti majandus‑ ja kommunikatsiooniministrit, et see asi saaks lahenduse,“ ütles Kallas.

Niisiis, peaminister on kõnelnud… Jääme kõik lootma, et peaministri sõnad ei jää pelgaks lubaduseks ja prügikastid naasevad kevadel maanteede äärde.

UU

LOE LISAKS

Kärped sunnivad: riigiteede äärest kaovad tualetid ja prügikastid