Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kanada võimud üritavad Vabaduse konvoid repressioonidega alistuma sundida

-
21.02.2022
Ottawa politseinikud suunduvad protestijate vastu.
© 2X Scanpix

Kanada võimud jätkasid nädalavahetusel Ottawas vaktsineerimiskohustuse ja koroonapiirangute vastu protesteerinud veokijuhtide arreteerimist. Ottawa politseiülema asetäitja Steve Belli sõnul on nüüdseks arreteeritud 170 inimest.

„Tegeleme oma tänavate tagasi võtmisega ning Ottawa linna töötajad ja munitsipaalveokid tulid appi piirkonda puhastama ning demonstrantide omandit ja veokeid ära vedama,“ kiitles Bell pressikonverentsil. Ajakirjaniku küsimusele vastates kinnitas Bell, et politseinikud kasutasid keemilisi ärritajaid, nt pipragaasi, et ajada laiali „ebaseaduslikud ja politsei korraldustele mitte alluvad meeleavaldajad“.

Pildid ja videod Kanada pealinnast näitavad sõjaväevormi sarnases rõivastuses politseinikke, kes on relvastatud püssidega, neid toetavad teleskoopnuiadega varustatud tavalised politseinikud. Belli sõnul tegid politseinikud seda, milleks neid on treenitud ning näitasid üles ülimat distsiplineeritust ja professionaalsust. „Kiidan nende eilse ja tänase tegevuse heaks,“ teatas Bell, hoolimata sellest, et kogu maailm on näinud videoid, kuidas ratsapolitsei tungib inimeste sekka ja üks hobune trambib vanema naisterahva peal.

„Meil on siin politseinikke abiks kogu provintsist ja riigist; iga inimene, kes toetab meie pingutusi, tunneb uhkust siin olemise üle,“ teatas ta, väites et politseinikud on valmis aitama kaasa peaminister Justin Trudeau poolt väljakuulutatud hädaolukorra kehtestamisele.

„Politseil on meie demokraatias oluline roll ja see operatsioon näitab meie institutsiooni pühendumust ja võimet kaitsta õiguspärast ühiskonda,“ teatas Bell, ehkki tema ütlus pani nii mõnegi kulmu kergitama, võttes arvesse, et paljude meelest viitab hädaolukorra väljakuulutamine Kanada liikumisele autoritaarsuse suunas.

Ajakirjanikud suutsid esitada ka kriitilisi küsimusi. Nimelt uuris üks ajakirjanik: „Kogu austuses, sir, kas te saaksite selgitada, kust läheb meeleavaldaja arreteerimisel ülemäärase jõu kasutamise piir? Sotsiaalmeedias liigub hulgaliselt videoid, kus on näha, kuidas politsei jagab arreteeritud ja maas lamavale protestijale põlve- ja rusikahoope. Kas see on ikka vajalik?“

Bell väitis, et tema ei ole ühtegi sellist videod näinud, ehkki need on levinud sotsiaalmeedias kulutulena ning neid on postitatud ka Ottawa politsei vägagi aktiivsetele sotsiaalmeediakontodele. Bell ei pakkunud järelejäänud „Freedom Convoy“ osalejatele väga suurt motivatsiooni vaikselt lahkumiseks, vaid teatas, et kõik osalejad püütakse lõpuks nagunii kinni. „Kui te sellel protestiaktsiooni osalesite, siis teadke, et me tegeleme aktiivselt inimeste identifitseerimisega, millele järgnevad päris kindlasti rahalised sanktsioonid ja kriminaalsüüdistus,“ hoiatas Bell.

Allikas: Breitbart