Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalle Grünthal: Valitsuse leige suhtumine WTA tenniseturniiri Eestisse toomisele on häbiväärne

-
21.02.2022
Anett Kontaveit
© Scanpix

Peaminister Kaja Kallase leige suhtumine võimalusse korraldada Tallinnas esimest korda ajaloos WTA tenniseturniir on häbiväärne, leiab Riigikogu liige Kalle Grünthal.

Grünthal juhib tähelepanu, et Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi on sportlased, tänu kellele pakutakse Eestile ainulaadsed võimalust tuua WTA tenniseturniir Tallinnasse.

“Just nemad on need, kelle pärast tenniseturistid tormaksid Eestisse, elavdades selleks perioodiks meie majanduselu ning kindlasti ka edaspidiselt, sest meie imeline maa pakub selleks erinevaid võimalusi. Alustades loodusest ja vaatamisväärsustest ning lõpetades isiklike kontaktidega kas või ärimaailmas.

Just nemad on need, kelle tegude pärast on noored tüdrukud ja poisid hakanud käima tennise treeningutel, kui nad vaatavad Anetti ja Kaia vägitegusid. Aga kõige tähtsam on see, et noorte järelkasvust võivad sirguda uued kontaveidid ja kanepid. Just tänu neile on tuhanded ja tuhanded Eesti fännid naelutatud telerite ette, et nautida meie tüdrukute mängu ilu, saades emotsionaalse positiivse laengu nädalaiks, mis meie hetkel troostitus maailmas on kui sõõm värsket õhku,” ütleb Grünthal.

“Kokkuvõtlikult ei suuda ma ära imestada Kaja Kallase valitsuse suutmatust näha, millised majanduslikud võimalused ning emotsionaalset kasu turniiri korraldamine endaga kaasa toob. Aga mida ongi oodata vaid poliitbroileritest ning eluvõõrastest valitsuse liikmetest, kes arvavad, et riiki juhitakse vaid Exceli tabelite abil ning kes ei suuda WTA tenniseturniiri korraldamiseks leida rahalisi vahendeid. Veelgi hullem, kes ei pea antud küsimust vääriliseks arutada isegi valitsuse istungil.”

Grünthali sõnul võiks valitsus, kes tenniseturniiri toetamisest keeldub, saata välja konkreetse signaali, et rahvas saaks turniiri korraldamisele ise õla alla panna.