Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas sai parlamendiliikmetelt pilkenimeks „valitseja“

-
21.02.2022
Kaja Kallas
© Uued Uudised

Tänasel Riigikogu istungil, mil arutati kõrgkoolide rahastamist ja rikkumisest teavitamise seaduse eelnõud, pöördus mitu opositsioonisaadikut arupärimistele vastama tulnud peaminister Kaja Kallase poole irooniliselt sõnaga „valitseja“.

See oli torge Kaja Kallase eelmise nädala esinemise peale parlamendis, kus ta märkis muu hulgas „minu valitsus“, mida ta mõniteist sekundit talle omaselt hiljem eitas.

Tänasel istungil jätkas Kaja Kallas oma stiili, kus ta rahvasaadikute küsimustele vastamise asemel võtab sisse advokaadi poosi ja hakkab süüdistama küll küsijat, küll eelmist valitsust. Ja seda nädalast nädalasse.

Teiseks demonstreerib ta oma ebapädevust ning vastusest vastusesse kordub fraas selle kohta, et tal ei ole hetkel vajalikke dokument kaasa või ta pole antud küsimusega kursis. Täna tunnistas peaminister puldist, et ta pole eelnõu detailidega kursis.

Kolmapäeviti toimuv kahetunnine infotund on aga kaotanud selle valitsuse ajal igasuguse mõtte, sest peaminister paneb lihtsalt tuima ega vasta.