Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mihhail Stalnuhhin kiitis Putini kõnet

-
23.02.2022
Riigikogu saadik Mihhail Stalnuhhin on kõige parem näide sellest, kuidas eesti keelt rääkiv venelane ei suhtu Ukrainase ja ukrainlastesse üldsegi hästi.
© Scanpix

Valitsuspartei liige Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) rääkis Delfile, et Putini tunniajane kõne oli loogiline ja arusaadav ning läheb vene rahvale peale, sest iga riik kaitseb oma huve.

“Maailma poliitikas on niiviisi. Arvata, et Venemaa on sõbralik, väike, pehme ja valge karuke – ükski riik pole selline. Iga riik kaitseb oma huvisid, seda teeb praegu ka Venemaa.”

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juht Jaanus Karilaid sõnas Delfile, et kindlasti ei Stalnuhhini vaated ei kattu selles küsimsues fraktsiooni ja erakonna seisukohtadega. Küsimusele, kas keskpartei ei näe probleemi, et erakonna liige, riigikogulane Venemaa tegevust toetab, vastas Karilaid: “Kui maailmapilt teistsugune, las olla.”

Mihhail Stalnuhhin, kes käib parlamendi saalis marksistliku revolutsionääri Che Guevara särgiga ja dressipluuses kõnet pidamas, andis hiljuti intervjuu ka Saksamaa uudisteportaalile Taz, kus rääkis, et ta ei usu Venemaa agressiooni, küll aga Ukraina provokatsiooni.

Venemaa president Vladimir Putin teatas üleeile, et Venemaa otsustas ametlikult tunnustada Donbassi isehakanud “rahvavabariike”. Esimesed Vene väed on jõudnud Ida-Ukrainasse separatistlikesse Luganskisse ja Donetskisse.