Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Putin teatas sõjalisest operatsioonist Ukrainas

-
24.02.2022
Teateid on ka pommitamistest Kiievis.
© Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin teatas neljapäeval sõjalisest operatsioonist Ukraina idaosas asuvate separatistide kaitsmiseks. “Olen teinud sõjalise operatsiooni otsuse,” ütles president üllatuslikult televisioonis veidi enne kella kuut hommikul kohaliku aja järgi.

Putini kinnitusel on operatsioon mõeldud Venemaa toetatavate Luganski ja Donetski separatistide kaitsmiseks Ida-Ukrainas. Venemaa president ärgitas Ukraina sõdureid relvi maha panema ja hoiatas operatsiooni sekkujaid kättemaksu eest.

“Kutsun teid üles viivitamatult relvad maha panema ja koju minema. Kõik Ukraina armee kaitseväelased, kes seda nõuet täidavad, saavad lahingutsoonist vabalt lahkuda ja naasta oma perede juurde,” ütles Putin televisioonis edastatud pöördumises.

“Kogu vastutus võimaliku verevalamise eest jääb täielikult Ukraina territooriumil valitseva režiimi südametunnistusele,” jätkas Venemaa president.

“Nüüd mõned väga olulised sõnad neile, kellel võib tekkida kiusatus käimasolevatesse sündmustesse sekkuda: kes üritab meid segada ja veelgi enam ohustada meie riiki ja rahvast, peaks teadma, et Venemaa vastus on kohene ja viib sellistele tagajärgedele, millega te pole oma ajaloos kunagi silmitsi seisnud. Oleme valmis sündmuste igasuguseks arenguks. Kõik vajalikud otsused on tehtud. Loodan, et mind võetakse kuulda,” rõhutas Putin.

“Olen kindel, et oma riigile pühendunud Vene relvajõudude sõdurid ja ohvitserid täidavad oma kohust professionaalselt ja julgelt. Ma ei kahtle, et kõik valitsustasandid, meie majanduse stabiilsuse eest vastutavad spetsialistid, finantssüsteem, sotsiaalsfäär ning meie ettevõtete juhid tegutsevad koordineeritult ja tõhusalt,” ütles Putin kõnes venelastele.

“Loodan ka kõigi parlamendierakondade ja avalike jõudude konsolideeritud, isamaalise positsiooni peale,” lisas president.

“See tähendab, et tehtud otsused viiakse ellu, seatud eesmärgid saavutatakse ja meie kodumaa julgeolek on usaldusväärselt tagatud. Usun meie võitmatusse jõusse, mida meile annab armastus Isamaa vastu,” rääkis president.

Putin tegi pöördumise ajal, mil ÜRO Julgeolekunõukogu pidas oma erakorralist koosolekut olukorra üle Ukrainas.

BNS