Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VAATA JÄRELE: Videoülekanne vabariigi aastapäeva tõrvikurongkäigust

-
24.02.2022
Laadime sisu...

Täna toimub Tallinna vanalinnas üheksandat korda vabariigi sünnipäevale pühendatud tõrvikurongkäik.

Kogunemine algab Vabaduse väljakul kell 18. Kogunemise ajal laulavad rahvale Indrek Kalda ja Paul-Kristjan Kalda.

Rongkäik hakkab liikuma traditsiooniliselt kella 19 paiku pärast Eesti hümni ühislaulmise ja EKRE esimehe Martin Helme pidupäevakõnet.

EKRE aseesimehe Henn Põlluaasa sõnul saab igaüks tõrvikurongkäigul näidata, et need üllad aated, väärtused ja väärikus, millele tuginedes meie esiisad asutasid Eesti riigi ja kaitsesid seda, ei ole kusagile kadunud.

“Needsamad aated, väärtused ja väärikus, mida hoidsime südametes viiskümmend ränkrasket okupatsiooniaastat ning millest lähtudes taastasime oma riigi ja iseseisvuse on endiselt meie rahva südametes. Need hoiakud viivad meid edasi ning tagavad meie rahva ja riigi kestmise läbi aegade,” ütles Põlluaas.

“Tõrvikurongkäiguga avaldame üheskoos ka toetust riikidele ja rahvastele, kes on langenud sõjalise agressiooni alla. Me seisame vankumatult enda ja meie sõprade enesemääramisõiguse, iseseisvuse ja territoriaalse puutumatuse eest. Meist endist sõltub, kas suudame jääda peremeesteks omaenda maal ning kaitsta enda rahvusriiki ja rahvuslikke väärtusi.”