Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Leedu kultuuriminister: mitte ühegi Venemaa esineja jalg ei astu enam Leedu pinnale

-
25.02.2022
Meine kleine…

Leedu kultuuriminister Simonas Kairys nõudis Vilniuse riikliku väikse teatri direktorilt sama teatri kunstilise juhi Rimas Tuminase lahtilaskmist. „Vastasel juhul las direktor ise paneb lauale lahkumisavalduse. Vabandage, aga lugupeetud direktor ei erine minu jaoks purjus vene sõdurist, kes trügib võõrale maale,“ kirjutas minister.

Tuntud leedu režissöör Rimas Tuminas asus Venemaa riikliku akadeemilise Vahtangovi nimelise teatri kunstilise juhi kohale 2007. aastal ja viis selle vene teatrite paremiku hulka, töötades paralleelselt ka Vilniuse teatris. Ta tekitas leedulastes hämmingut oma intervjuudega vene meediale, kus väitis, et ei pea venelasi Leedu okupantideks, sest nad päästsid maailma fašismist. Hetkeks on Tuminas mõlemast teatrist lahkunud või sealt lahkuma palutud.

Leedu kultuuriminister väidab, et nende mõõt on nüüd pärast Ukraina ründamist lõplikult täis ja „mitte ühegi Venemaa esineja jalg ei astu enam Leedu pinnale“. Seal peetakse vene staarikesi „Kremli pehmeks jõuks“ ja Leedus on keelatud näiteks sellised laulvad putinistid nagu Filipp Kirkorov ja Mihhail Šufutinski.

Tõtt öeldes ei kaota head muusikat hindavad kuulajad sellest midagi.

Ivan Makarov