Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lapselaps ei saa vanaemale raha saata: Euroopa Liit ei eralda Venemaad SWIFT-ist

-
25.02.2022
Saksa välisminister Annalena Baerbock – naine, kes muretseb Vene, mitte Ukraina vanaemade pärast.
© Scanpix

Lääne liberaalne leer leiab ikka pisarakese, mida silmast välja nõrutada, et kaabakaid mitte karistada.

Saksa välisminister Annalena Baerbock ütles, et Euroopa Liit ei plaani veel Venemaad rahvusvahelisest maksesüsteemist SWIFT lahti ühendada.

“Oluline on, et võtaksime vastu sanktsioonid, mis mõjutaksid sihipäraselt võimusüsteemi… Rahandussektoris võtsime meetmed kasutusele, koostasime pankade nimekirja. Mis puudutab SWIFT-lepingut… lahtiühendamine sellest süsteemist… see tähendab, et Venemaa inimesed, kui näiteks vanaema lapselaps elab Euroopas ja soovib talle raha üle kanda, kuigi see kõlab ebaoluliselt, ei saa talle ülekannet teha,” ütles Baerbock reedel ajakirjanikele.

Ta lisas, et isegi kui SWIFT välja lülitatakse, saavad Ukraina-vastase agressiooni eest vastutavad poliitikud ikkagi oma rahatehinguid läbi viia. (Interfax-BNS)

Prantsusmaa pooldab Venemaa eemaldamist rahvusvahelisest maksesüsteemist SWIFT, kuid teistel Euroopa riikidel on selle suhtes reservatsioonid, ütles reedel Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire. (AFP-BNS)

Toimetuselt: Ukrainas surevad nii vanaemad kui lapselapsed, aga Baerbock tahab toetada “vanaemasid”, kes meenutavad heldimusega 9. maid, aega, mil punaarmeelaste poolt vägistati miljoneid saksa naisi.

Sõda Ukrainas lõpebki siis, kui lapselaps ja vanaema raha saatmise tõttu Putinit enam ei vali ja Vene poliitikutel on üha raskem rahalisi tehinguid teha.

Mure on ilmselt selles, et Lääne-Euroopa ei saa nii oma investeeringurahasid kätte.