Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaapani miljardär Hiroshi Mikitani annetas Ukrainale 7,7 miljonit eurot

-
27.02.2022
Hiroshi Mikitani.
© Scanpix

Jaapani miljardär Hiroshi Mikitani teatas pühapäeval, et annetab Ukrainale miljard jeeni ehk 7,7 miljonit eurot, nimetades Venemaa sissetungi ohuks demokraatiale.

Veebikaubandushiiu Rakuten asutaja ütles kirjas Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskõile, et annetus on mõeldud “humanitaartegevuseks, et aidata vägivalla ohvriks langenud inimesi Ukrainas”.

Mikitani sõnul külastas ta Kiievit 2019. aastal ja kohtus Zelenskõiga. “Minu mõtted on sinu ja Ukraina rahvaga,” ütles Mikitani oma kirjas. “Ma usun, et rahumeelse ja demokraatliku Ukraina peal tallamine õigustamatu jõuga on väljakutse demokraatiale.”

“Ma siiralt loodan, et Venemaa ja Ukraina suudavad selle küsimuse lahendada rahumeelselt ning et Ukraina rahvas saab taas rahu nii vara, kui võimalik,” kirjutas ta.

Venemaa sissetung Ukrainasse on toonud kaasa ulatuslikud sanktsioonid Venemaale ja üksikisikud ja organisatsioonid on lubanud Ukraina toetuseks annetusi.

Jaapani valitsus kehtestas Moskvale samuti sanktsioonid, külmutades varasid ning keelustades olulised ekspordid, sealhulgas pooljuhid, organisatsioonidele, mis on seotud Vene sõjaväega. (AFP-BNS)