Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politoloog: Putini tegevust saab analüüsida vaid arst

-
28.02.2022
Kes peatab Putini?
© Scanpix

Erinevad eksperdid ja poliitikud võisid olla ju sinisilmsed ning mitte uskuda, et Putin tegelikult ka ründab Ukrainat. Nüüdseks on aru saadud, et ta enam ei peatu, kui teda keegi teine ei peata.

Selleks polegi võimalust, sest kui ta peaks lüüa saama, siis ootaks teda kohus inimsusevastaste kuritegude eest. Kui aga sanktsioonid ja kaotused reaalset mõju hakkavad avaldama, võivad ka tema lähimad võitluskaaslased tema vastu pöörduda. Täispanga peale läinud Putinil pole aga kaotada midagi, iga tema sõna on algusest peale vale ning ta on kaotanud viimsegi adekvaatusse, mistõttu jätab teda kõik muu peale sõjaliste võitude külmaks.

Seega ei tasu võtta liiga lõdvalt ka tema ähvardust tuumapommiga.

Kui Vladimir Putin käskis lääneriikide tegevusele viidates viia riigi tuumaväed kõrgendatud valmisolekusse, siis see on ülimalt tõsine märk.

Putini korraldus Venemaa relvajõudude juhtkonnale viia kõrgendatud valmisolekusse riigi strateegilised heidutusjõud tähendab sisuliselt tuumarelvi valdavate väeüksuste lahinguvalmiduse tõstmist, märkis uudisteagentuur Reuters.

“Nagu te võite näha, siis lääneriigid ei rakenda meie suhtes mitte ainult ebasõbralikke meetmeid majanduse valdkonnas – ma pean silmas ebaseaduslikke sanktsioone – aga NATO tähtsamate riikide juhid on lubanud enesele agressiivseid avaldusi meie riigi suhtes,” rääkis Putin pühapäeval tehtud telepöördumises.

Eile viidi Valgevenes läbi referendum, mille tulemusel lubatakse Venemaa tuumarelvad ka Valgevene territooriumile.

Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki sõnul on Putini tegevus osa laiemast mustrist, mille käigus Venemaa kirjeldab väidetavaid ohte, et siis nendele viidates oma agressiooni õigustada.

Ka Vene politoloog Igor Eidman ei välista, et sõjaline läbikukkumine Ukrainas võib viia selleni, et Putini enda lähikond kukutab ta. Ent Eidman hoiatab, et see ei juhtu enne, kui Putin on viinud inimkonna uue maailmasõja lävele.

„Ta tuleb peatada praegu ja mitte korrata lääneriikide tehtud vigu, kui Hitleri agressiivse poliitika ees hoiti väga kaua silmi kinni,“ toonitas politoloog Delfile. „Ma olen politoloogina üritanud tema tegevust analüüsida, aga praegu saab seda teha üksnes arst. Tema eesmärgid ja vahendid, millega ta üritab neid saavutada, pole ratsionaalsed. Peale selle on tal täiesti selgelt maniakaalne kinnisidee taastada Vene impeerium ja kinnisidee enda kohast Venemaa ajaloos. Samuti unistab ta paraadist Kiievis jne.“

Ta lisas: „Kuna ta ei ole lõpuni adekvaatses olekus, siis ma ei usu, et lääne sanktsioonidel oleks tema tegevusele erilist mõju. Lihtsalt kui ühel päeval Venemaa majandus lõplikult koost laguneb, siis tal pole enam millestki sõjaväge ülal pidada.“