Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskerakondlane avaldas sotsiaalmeedias toetust Putinile

-
28.02.2022
Keskerakonna elutee hakkab lõppema. Või saab temast vene partei.
© Uued Uudised

Lääne-Virumaal asuvasse Viru-Nigula vallavolikokku valitud keskerakondlane Jelena Fjodorova avaldab sotsiaalmeedias Putini-meelseid kommentaare.

Viimatistel kohalike omavalitsuste valimistel Keskerakonna esinumbrina kandideerinud ning 90 häälega volikokku pääsenud kiirabitöötaja, samuti Kundas noorsootööga tegelenud Fjodorova on Facebookis kirjutanud näiteks „Ukraina Reich tuleb ajada punkrisse ja sealt välja veeretada“ või “See on kättemaks. Põhjatuul. Kogu Vene Maailm on võidu ootuses, sest teisiti ei saagi“ või “Kas mäletate, kuidas Ameerika pommitamised avasid maailma uksed 78 päevaks? Ja kõik need oigamised nüüd – see oli okei.”

Täna kirjutas Fjodorova Facebookis: „Olles elanud piisavalt selles maailmas, märkasin, et me [venelased] pole alati läänemaailma jaoks piisavalt head. Midagi pole muutunud ei postsovjetlikus ega post-globaalses maailmas. Me ei ole sõpradeks saanud. (—) Nüüd on lahendamisel kõige olulisem küsimus – identiteet. Millises maailmas me elama hakkame, kuidas hakatakse tänavaid ja linnu nimetama ning milliseid monumente ehitama. Kõik läänelikud sammud, mis nendes oludes Venemaa vastu suunatud, vaid tugevdavad isamaalist tiiba. Arvan, et kalendrisse tuleb uus tähtis kuupäev: 2. mai.“

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juht Siret Kotka kommenteeris Virumaa Teatajale, et Keskerakond mõistab Venemaa agressiooni Ukraina vastu siiski üheselt hukka.

Samas tuli teade, et Keskerakond vahetab Riigikogu liikme Oudekki Loone NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsioonis välja ning tema asemele tuleb tema erakonnakaaslane Marko Šorin.

Loone süüdistas mõni päev enne Kiievi ründamist Venemaa poolt Eesti „pistrikke“ sõjaõhutamises. On ilmunud ka muid kaheldava väärtusega sõnumeid, kuigi Loone on venelaste pealetungi algust siiski hukka mõistnud.

Meedia pani ka tähele, et enamik Keskerakonna juhtivat poliitikut ei olnud solidaarsuse sümboliseerimiseks ja toetuse väljenduseks lisanud oma Facebooki konto profiilipildile Ukraina lippu. Vähemalt Jüri Ratas ja Jaak Aab lisasid selle ruttu pärast vastava artikli ilmumist.