Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE vallavolinik nõuab viienda kolonni käsile võtmist ja punamonumentide kõrvaldamist

-
28.02.2022
Uno Trumm (vasakul)

Viru-Nigula vallavolikogus EKRE-t esindav ajaloolane Uno Trumm, kelle Facebooki-postituse all keskerakondlane Jelena Fjodorova tšetšeeni rünnakrühmlaste kättemaksuga ähvardab, leiab, et viivitamatult on vaja astuda kolm olulist sammu, kirjutab portaal https://www.laanevirumaauudised.ee/

Uno Trumm märkis, et kiiremas korras on vaja võtta käsile Eestis olev viies kolonn. “Selliseid nagu Jelena on palju ja nad on ennast ja oma eestivaenulikkust piisavalt näidanud,” lausus Trumm.

1924. aasta 1. detsembri mässu kasutas toonane Eesti riik Trummi sõnul kõigi kommunistide kinni panemiseks, olid nad siis süüdi või mitte.

Ka on Uno Trumm seda meelt, et avalikust ruumist tuleks kõrvaldada kõik nõukogude mälestussambad ning surnud tuleks matta kalmistutele. “Rakveres on punane obelisk sisuliselt riigigümnaasiumi hoovis,” sedastas ta.

Kolmandaks leiab Trumm, et õigeusu kiriku Moskva patriarhaadi tegevus Eestis tuleks lõpetada. “Ma pole kuulnud ühtegi piiksu Vene patriarhi või mõne Eesti Moskva patriarhaadi vaimuliku suust Ukraina kohta.”

Kiirabis töötav ja Keskerakonna nimekirjas samuti Viru-Nigula volikokku kuuluv Jelena Fjodorova avaldab oma Facebooki lehel pidevalt Putini-meelseid postitusi.

Täna rääkis Kapo peadirektor Arnold Sinisalu, et provokaatorid on nele praeguses olukorras suur väljakutse ning kõige olulisem on tabada palgalised Kremli agendid.

 

Allikas: Lääne-Virumaa Uudised