Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõjapõgenike seas on näha ka elujõus mehi, kes peaks oma kodumaad kaitsma

-
01.03.2022
Sõjapõgenikud
© Scanpix

Kui vaadata kaadreid Ukraina sõjapõgenikest, siis näeme seal naiste ja laste kõrval piiri ületamas üha rohkem ka täisjõus mehi, kuigi Ukraina president on andnud käsu kõikidel 18-60 aastastel kodumaad kaitsma jääda.

Teiste seas on näha ka selliseid noori mehi, kes ei paista kuidagi ukrainlaste moodi välja, vaid on pehmelt öeldes palju tõmmumad.

Kas tegu on desertööridega, kes põgenevad üldmobilisatsiooni eest või on sel muu põhjus, kuid täna kirjutas Virumaa Teataja, et Poola on hakanud piiripunktides hakanud eraldama sõjapõgenikest mehed naistest ja lastest.

Poolas Lubyczas viibivad Virumaa Teataja ajakirjanikud andsid teada, et sealses sõjapõgenike vastuvõtupunktis eraldatakse mehed naistest ja lastest.

“Hõigatakse välja nimesid põhimõttel “mehed vasakule, naised paremale”,” rääkis sõjapõgenike vastuvõtupunkti lähistel viibinud ajakirjanik. Olevat plaan mehed rongiga ja naised-lapsed bussiga Varssavisse saata.

Eestisse on jõudnud esimesed bussid Ukrainast sõja eest põgenenud inimestega, kes vajaksid neid siia toimetanud ettevõtjate sõnul peagi ka tööd.

Eestis tegeleb välismaalase töötamise registreerimisega politsei- ja piirivalveamet (PPA). PPA pressiesindaja sõnul peaks valitsus täna arutama, kuidas oleks sõjapõgenikke lihtsam tööturule kaasata.

Tööjõurenditeenust pakkuva ettevõtte Hansavest Rentali juhatuse liige Janek Sirg kirjeldas, et kui algul räägiti peredest, siis täna tulevad ka kaugemad sugulased juba.