Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tuhanded Aafrika ja Lähis-Ida migrandid üritavad „Ukraina põgenikena“ Läände pääseda

-
04.03.2022
Ilmselt on paljud neist Poolat rünnanud migrantidest nüüd “ukrainlasteks” hakanud.
© Scanpix

Ukraina sõjapõgenike hulka on hakanud imbuma tuhanded Süüria, Iraagi, Afganistani ja Kurdistani migrandid, kes üritasid siseneda Euroopasse juba eelmisel sügisel Valgevene-Poola piiri kaudu. Poola, Ungarisse ja Tšehhi suunduvate ukrainlaste hulgas võib märgata üha rohkem tõmmusid mehi, kes üritavad pääseda Euroopa Liitu, esitledes end Ukrainas õppivate välistudengitena.

Paljud neist on siiski piirilt tagasi saadetud, kuna neil ei ole enamasti mingeid dokumente, mis tõestaks nende seotust Ukrainaga. Samas on mitmed tuhanded neist siiski EL-i pääsenud. Sageli on tegemist juba varasemalt Poolast deporteeritud migrantidega.

2021. aasta suvel ja sügisel toimetas Valgevene tuhandeid migrante Leedu ja Poola piiridele. Enamik neist küll ei pääsenud ELi, kuid Ukraina sõja puhkemisega on tagasi ka migrandid Süüriast, Iraagist, Afganistanist ja Kurdistanist. Putini liitlane Valgevene president Aleksandr Lukašenka on migratsiooniväravad taas avanud, ilmselt ka selleks, et tekitada piiridel veel suuremat kaost.

Poola on enda sõnul valmis miljoni põgeniku saabumiseks Ukrainast, samuti liiguvad miljonid sõja eest põgenevad inimesed teistesse Euroopa riikidesse. Lähis-Ida ja Aafrika migrandid kasutavad tekkinud olukorda kindlasti ära ja üritavad nüüd Ukraina kaudu Euroopasse pääseda.

Mitmed range immigratsioonipoliitikaga riigid nagu Ungari ja Poola on öelnud, et võtavad vastu kõik põgenikud Ukrainast, kuid ei ole muutnud oma suhtumist illegaalsesse immigratsiooni Lähis-Idast ja Aafrikast.

Allikas: Remix News