Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA Texase osariik peab mitmeid soovahetuse protseduure laste väärkohtlemiseks

-
08.03.2022
Texase peaprokurör Ken Paxton ütles, et „Texase perekonnaseadus on väga selge – lapsele või lapse kasvamisele või arengule olulise kahju tekitamine või selle võimaldamine on lapse väärkohtlemine“.
© Scanpix

Veebruaris ametisse valitud Texase vabariiklasest kuberner Greg Abbott andis osariigi ametitele korralduse uurida laste soovahetusprotseduuridega seotud juhtumeid, viidates asjaolule, et osariigi peaprokuratuuri väitel kujutavad mitmed nn soovahetusprotseduurid endast Texase kehtiva seaduse kohaselt laste väärkohtlemist.

Abbott viitab sellele ka oma kirjas Texase perekonna ja kaitseteenuste osakonnale (DFPS). Kirjas räägib ta nn soovahetusoperatsioonidest, millega võivad kaasneda steriliseerimine ja mastektoomia, samuti nimetas ta puberteedi blokeerimiseks mõeldud hormoonravimeid, mis aeglustavad teismeeas toimuvaid muutusi kehas. Kuberneri korraldusel on DFPSil kohustus „alustada uurimisi vanemate suhtes, kelle laps on allutatud kuritahtlikele soovahetusprotseduuridele“.

Abbotti kiri järgnes Texase peaprokuröri Ken Paxtoni arvamusele, milles Paxton kirjutas, et „Texase perekonnaseadus on väga selge – lapsele või lapse kasvamisele või arengule olulise kahju tekitamine või selle võimaldamine on lapse väärkohtlemine“. Ta lisas, et ka kohtute arvates toob tarbetu kirurgiline sekkumine, mille käigus eemaldatakse lapselt terve kehaosa, lapsele kaasa tõsise ja olulise vigastuse või kahju.

President Joe Biden kritiseeris Abbotti otsust, nimetades seda küüniliseks ja ohtlikuks. Ta pidas seda „kõige hullemaks valitsuse poolseks volituste ületamiseks“, ignoreerides seejuures täielikult asjaolu, et tema enda administratsioon ületas viimase kahe aasta jooksul korduvalt oma volitusi, sidudes muuhulgas tööturvalisuse vaktsineerimisega.

„Asjaomased tervishoiuorganisatsioonid on öelnud, et transsooliste laste ligipääs soovahetust soosivale ravile toetab laste vaimset tervist, vähendab enesetappude arvu ja aitab kaasa üldise tervise hoidmisele,“ väitis Biden. „Lastel, nende vanematel ja arstidel peab olema vabadus langetada raviotsus, mis on parim igale konkreetsele noorele inimesele, ilma et poliitikud sekkuksid.“

Samas ütlevad paljud kriitikud, et soovahetuse ravi ei ole end transsooliseks nimetavate laste puhul õigustatud. Näiteks avaldas Washington Post klinitsistide analüüsi, kes oma kogemuse põhjal kinnitavad, et viimastel aastatel on end transsooliseks pidavate noorte, eriti tütarlaste, arv tohutult kasvanud. Tüdrukud, kes on alustanud soovahetusprotsessi, ent hiljem seda kahetsenud, räägivad kõik, kui uskumatult lihtne oli saada ligipääs vastavatele hormoonidele. Üks põhjendus on ka see, et hormoonravi aitab noortel väga kiiresti saada üle teismeeaga kaasnevatest kõhklustest, ärevusest ja sooga seotud küsimustest.

Lühidalt võib öelda, et soodüsfooria on küll reaalselt eksisteeriv seisund, kuid uskuda, et transsoolisuse pidev ja rõhutatud deklareerimine viitab tõendatult sellele, nagu oleks inimene sündinud n-ö vale sooga, on kas ülim naiivsus või ideoloogiline fanatism. Sellise arusaama järgi ignoreeritakse absoluutselt kõike, mida me lapse arengu kohta teame.

Abbotti korralduse ja algatatud uurimiste taustal on Texase Houstoni haigla peatanud hormoonteraapia transsoolistele lastele.

Allikad: Breitbart, Townhall, Newsweek