Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti Relvaomanike Liit tahab Venemaa kodanike relvalubade peatamist

-
08.03.2022
Kiievlanna Alisa on valmis vastupanuks. Aga mis siis, kui sellised relvad on ametlikult ka putinistidel? Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Eesti Relvaomanike Liit tegi siseministeeriumile ettepaneku peatada viivitamatult Venemaa või tema liitlasriikide kodanike relvaload.

Relvaomanike liit tegi siseministeeriumile ettepaneku peatada nende Eestis resideeruvate välismaalaste relvaload, kellel on Venemaa või tema liitlasriikide kodakondsus, teatas liidu esindaja teisipäeval. Ta lisas, et relvaluba võiks Eestis omada ainult Eesti, Euroopa Liidu ja NATO liikmesriikide kodanikud.

Lisaks tegi relvaomanike Liit ettepaneku suurendada praeguse pinevas sisepoliitilise olukorra tõttu Eesti kodanikest relvaloa omanikele lubatud laskemoonakogust.

Ukraina sõda on liidu teatel näidanud, et tsiviilisikute käes olevatest relvadest on olnud suur abi nii üksikute diversantide kui vaenulike gruppide ja marodööride kahjutuks tegemisel. Samuti saab relvastatud tsiviilisikuid kasutada tugistruktuurina laiapindse riigikaitse teostamisel ja hajutatud lahingutegevuses sõjalise konflikti olukorras.

Piisava kaitsevõimekuse reservi tagamisel oleks liidu hinnangul vajalik, et relvaomanikel oleks seaduslik õigus hoida kodus piisaval arvul laskemoona. Kehtiv norm – 200 padrunit kõigi turvalisuse tagamise otstarbega tulirelvade kohta kokku – võimaldab sisuliselt üks-kaks korda tiirus harjutamas käia, kuid ei taga piisavat julgeolekureservi.

“Vene Föderatsiooni sissetungimine Ukrainasse ning ähvardused lääneriikide suunal on pannud ka Relvaomanike Liidu muret tundma kehtiva relvaseaduse valguses,” teatas liidu esindaja. “Eestis elab või omab elamisõigust arvestatav hulk Venemaa kodanikke, kellel on Eesti relvaluba ning hulk tulirelvi. Nende seas on ka sportlaskureid, kellel on õigus omada suuri padrunikoguseid. Tulirelvad Eestile vaenuliku riigi kodanike ehk niinimetatud 5. kolonni valduses on tõsine sisejulgeolekurisk. Kui tänasel Venemaal tekib huvi destabiliseerida olukorda Eestis, siis on võimalik neid relvaomanikke kasutada sabotaaži ja diversiooniaktide läbiviimiseks ning sõjaolukorras vaenuliku toetusjõuna.”

Relvaomanike liidu väitel on nendeni muuhulgas jõudnud teavet, kuidas näiteks Ida-Virumaa venemeelsed jahimehed on juba ähvardanud Ukraina toetajaid. Info on edastatud ka politseile.

Eesti Relvaomanike Liit asutati 7. aprillil 2021. (BNS)