Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Relvaload ja umbkeelsed: alles nüüd jõutakse järeldusele, millele Mart Helme juba siseministrina viitas

-
10.03.2022
Relv

Kaitsepolitsei büroo juht Harrys Puussepp märkis, et ettepanekut siin elavate Vene föderatsiooni kodanike relvad ajutiselt kokku korjata tasub tõsiselt kaaluda.
Meenutame siinjuures, et just sellest ohuelemendist rääkis EKRE tollane esimees Mart Helme mitu aastat tagasi, olles siis siseminister, kuid toona pidas peavoolumeedia sellest rääkimist vandenõuteoreetiku sonimiseks ja naeruväärseks. Nüüd on aga tõsi taga.

Sellise ettepaneku, mida kapo nüüd kaalub, tegi Ukraina sõja valguses äsja relvaomanike liit.

Nimelt tuleks relvaomanike liidu ettepanekul viivitamatult peatada nende Eestis elavate või elamisõigust omavate välismaalaste relvaluba, kellel on Vene Föderatsiooni ja tema liitlasriikide kodakondsus. Selliseid inimesi oli 2020. aasta andmetel 1300.

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison (EKRE) avaldas, et ta on küll tugev toetaja sellele, et Eesti inimestest omaks võimalikult paljud enese ja oma vara ning ka riigi kaitseks relvi ja oskaks neid ohutult käsitseda, kuid see peab olema võimalus eranditult vaid Eesti kodanikele.

„Lisaks sellele on jabur, et praeguse seadusandluse kohaselt võib relvaeksami teooriaosa teha ka täiesti umbkeelne, kes lihtsalt võtab tõlgi kaasa,“ märkis ta.

Madisoni sõnul on siseminister Kristian Jaanil aeg end liigutama hakata: relvaload Eestis tuleb peatada kõigil Venemaa kodanikel ning relvaeksami teooriaosa peab suutma ära teha ainult eesti keeles, nagu oli see varasemalt.