Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Britid hakkavad pitsitama Vene tipp-poliitikute Läänes elavad armukesi

-
11.03.2022
Löögi all on Vene välisministri Sergei Lavrovi “naissõbrad”.
© Scanpix

Suurbritannia valitsus teatas reedel, et võib konfiskeerida osana järgmisel nädalal jõustuvast uuest sanktsioonirežiimist Londoni luksuskorteri, mille ostis sularaha eest naine, kes on seotud Vene välisministri Sergei Lavroviga.

Majanduskuritegude seadus, mille vastuvõtmist on kiirendanud Vene invasioon Ukrainasse, leevendab tingimusi, mil valitsus võib kehtestada niinimetatud “seletamatu vara määruseid” inimestele, kellel ei näi olevat sissetulekut.

Valitsuse teatel on selliste seas 26-aastane Polina Kovaleva, kelle ema Svetlana Poljakova on Lavrovi kauaaegne armuke.

Suurbritannia on kehtestanud Lavrovile isiklikud sanktsioonid.

Opositsioonilise Tööpartei seadusandja Chris Bryant on öelnud, et sanktsiooninimekirja tuleks lisada ka Kovaleva ja Poljakova.

Suurbritannia kinnisvararegistri järgi kuulub Kovalevale Londoni jõukas Kensingtoni linnaosas 4,4 miljoni naelane (5,24 miljoni eurone) korter, mis osteti 2016. aastal laenuta.

Korterist mitte kuigi kaugel asub Chelsea FC omaniku Roman Abramovitši mõis. Abramovitši varad Suurbritannias on tema sidemete tõttu Putiniga külmutatud.

Aleksei Navalnõi korruptsioonivastase fondi uurija Maria Pevtšihhi sõnul on Kovaleva “ainus rahaallikas tema töötu ema, kes on juhtumisi Lavrovi mitteametlik naine”.

“See on seletamatu vara õpikunäide. Selle vara saab kohe praegu seaduslikult konfiskeerida,” säutsus Pevtšihh Twitteris.

Tehnoloogiaminister Chris Philip ütles, et uus seadus tugevdab uurijate võimet kehtestada määruseid, millega nõutakse varade omanikelt oma rikkuse selgitamist. Kui ei suudeta rahuldavalt seletada, kus kohast raha kalli kinnisvara ostmiseks pärines, võib valitsus vara konfiskeerida, lisas ta. (AFP-BNS)