Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus üritab põgeniketeemal suukorvi kasutada

-
15.03.2022
Stenbocki maja asukate põhitegevuseks on valetamine. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Ajakirjanik Mart Raudsaar kirjutas sotsiaalmeedias, et ta tahtis teha KUKU kanalil raadiosaadet Ukraina põgenike vastuvõtust, kus vastuvõtukeskuse inimesed oleksid valmis temaga rääkima, aga nad ei julge, sest on vaja kooskõlastust kommunikatsiooniinimestelt.

„Valitsus ja PPA, tulge mõistusele!“ kirjutab Raudsaar. „Isik, kelle numbri ma sain, ei julgenud seda kooskõlastust anda, kuna kogu suhtlus on läinud PPA kätte ning eilse Aktuaalse Kaamera järel “kus ei läinud eetrisse kõige paremad sõnumid” püüavad nad suhtlust ja sõnumeid nüüd keskselt koordineerida.“

Raudsaar kutsub üles kõiki ajakirjanikke sellist süsteemi ignoreerima ning sellest mööda minema – seni, kuni ametnikud lihvivad oma suhtlust, et paremad välja näha, vajavad inimesed reaalset abi.

„Me peame tegelikust olukorrast rääkima, ning seda ilma igasuguse kommunikatsiooniuduta. Pean tunnistama, et sõna “kommunikeerima” omandab minu jaoks üha enam sõimusõna staatust,“ lisas ta.

Postituse kommentaarides küsitakse muu hulgas, et kui see olukord, kuhu jõutud on, ei ole sotsiaalkaitse ministri Signe Riisalo vastutada, siis millega ta seni tegeles.

Teine kommentaator: „See süsteem, et asjatundlik ametnik või teenistuja ei julge/tohi asjast rääkida ja tema asemel udutab mingi pressiesindaja, on minu meelest juba aastaid põhjuseks, miks umbusk riigi vastu on rahva seas kasvanud.

Meenutati ka seda, milline sõnumite segadus on valitsenud koroonateemas.