Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallasel puudub Eesti elust realistlik ülevaade

-
16.03.2022
“Kõigi elektrimolekulide ema” Kaja Kallas impordib Eestisse eurolollused.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas näitas täna Riigikogu infotunnis EKRE saadikute küsimustele vastates üles järjekordset ebapädevust, kui pidas siseministeeriumi esitatud arve pagulaste kohta valeks.

Kallas märkis, et kuna enamik põgenikke leiab elukoha oma sugulaste või tuttavate juures, siis on riigi ja kohalike omavalitsuste poolset majutust vajanud “vaid” umbes 4000 inimest. Kui suureks paisuvad lõpuks kulud, pole tema sõnul täpselt selge. Kallase andmetel on siia saabunud põgenikest 39% alaealised, 45% naised ja 16% mehed.

Helle-Moonika Helme märkis, et siseminister Kristian Jaaniga möönis fraktsiooni saadikutega kohtudes, et täpset ülevaadet ukrainlastest Eestis siiski pole. Peeter Ernitsa väitel olevat aga Eestis praegu kokku veidi üle 23 000 18-60 aastase, st sõjaväekohuslasest Ukraina meest. “Kas valitsus on võtnud midagi ette, et osa neist meestest läheks Zelenskõi palvel kodumaad kaitsma?” küsis Ernits.

Siin nähvaski Kallas, et Ernitsa esitatud arvud ei vasta tõele. “Me ei monitoori, kui paljud on tagasi läinud. On neid, kes on toonud pered siia ja ise läinud sõtta. Minu hinnang on, et neid mehi ei ole nii palju siin, kui te ütlete. Oleme ka küsinud, mis põhjustel mehed siin on – neid on erinevaid. Ka Eestis pole tervislikel põhjustel kõik sõjaväekohuslased. Meie muidugi ei kontrolli, kas need põhjendused vastavad ukrainlastel ka tõele. Jään vastuse võlgu, kui paljud on läinud tagasi võitlema,“ rääkis Kallas.

Helle-Moonika Helme rõhutas mõni küsimus hiljem, et need andmed on saadud siseminister Jaanilt kirjaliku infoga – Ukrainasse sõdima on läinud umbes 700 meest.

“Kui te ministriga ei suhtle, siis on asjad väga halvasti, meie peame teie tööd tegema,” noomis Helme punastavat peaministrit, kes siseprobleemide haldamise asemel käib mööda Euroopat sealseid liidreid kaisutamas.