Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riina Sikkut, sotside väärtused pole kõigi väärtused!

-
16.03.2022
Minister Sikkut näitab seda nii odavale elektrile kui ka oma energiajulgeolekule.
© UU

Kolmapäeval ründas sotsist saadik Riina Sikkut Riigikogu saadikuid, väites, et nad taanduvat “põhimõttelistes küsimustes”, ise aga unustades, et nende uusmarksistlikud väärtused ei ole teistele tingimata kohustuslikud. Jutt käib perehüvitiste seadusest ja eelnõust väljajäänud” registreeritud elukaaslastest”.

Pigem võiks Sikkut mõelda sellele, miks napilt 40:38 läbisurutud kooseluseaduse juurde kuuluvaid rakendusakte pole suudetud siiani jõustada ja neid peab vargsi erinevatesse seadustesse sokutama – ju siis ei soodusta ühiskondlik arvamus nende läbisurumist ja seda ootaks ees läbikukkumine.

Tegu on “väärtustega”, mis said hoogu 1960. aastate seksuaalrevolutsiooniga ja on siia imporditud pärast Eesti ühinemist Euroopa Liiduga. Seega ei saa need olla traditsioonilised väärtused.

“EKRE ja Isamaa fraktsioon teatasid, et tuleb vältida kooseluseaduse varjatud jõustamist teiste seaduste muutmise kaudu ning väärtustada traditsioonilist abielu mehe ja naise vahel,” rääkis Sikkut. See tabas küll kümnesse – EKRE väärtustabki abielu mõiste puhul vaid eluandvat mehe ja naise suhet.

Sikkutile ei meeldi see, et EKRE kasutab kooseluseaduse Trooja hobuse tõrjumisel obstruktsiooni – aga miks siis surutakse rakendussätteid salaja mujale, lisaks perehüvitiste seadusele ka näiteks rahvatervishoiu ja välisteenistuse seadustesse? Vasakliberaalide üks taktika tingib konservatiivide teistsuguse taktika.

Kui sotsid arvavad, et ühiskond soovib teisi peremudeleid peale mehe ja naise abielu, siis miks lasti põhja EKRE abielureferendum? Sikkuti veendumuste järgi oleks siis ju enamik inimesi hääletanud mitme abielumudeli poolt ja rahvuskonservatiivid saanuks lüüa.

Aga täiesti selgelt olid referendumi vastased hirmul, et rahvas toetabki mehe ja naise abielu ülimuslikkust ning selle ennetamiseks tehti kaporatuuri võimupööre. Seetõttu võib öelda, et ka praegune kooseluseaduse tõrjumine teenib tegelikult rahva enamuse huve.

UU