Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseväe juhataja jagab “avatud eetris” tundlikku infot

-
21.03.2022
Martin Herem
© Uued Uudised

Kui meenutada varasemaid Kaitseväe juhatajaid, siis ühegi puhul ei meenu, et ta oleks nii sotsiaal- kui suures meedias nii palju lärmanud, poliitilistena võetavaid avaldusi teinud, ja nagu nüüd selgub, lausa riiklikke saladusi paljastanud.

“Me oleme viimastel kuudel meedias ja ka otse poliitikutele selgitanud, mida me oleme andnud ja mis seis meil on. Me oleme öelnud, et meil on ka täna rohkem tankitõrje moona kui Venemaa Föderatsiooni Lääne sõjaväeringkonnas tanke ja lahingumasinaid kokku,” vahendab Postimees praegust Kaitseväe juhatajat Martin Heremit.

Millal annab Herem avalikkusele ülevaate meie õhutõrjest, laskemoona kogustest, ladude asukohast jne? Tema praeguste meediaavalduste järgi võttes räägib Kaitseväe juhataja selle varem või hiljem välja.

Kaitseväe juhataja ametikohta on alati peetud apoliitiliseks ja selgitusi on jagatud kommunikatsiooniosakondade kaudu, nüüd aga räägib Martin Herem kõike nii-öelda avatud eetris, mis sõjalises mõttes on Ukrainas sõjas venelastele juba mitu kindralit maksma läinud.

Heremi “avatud eeter” ohustab aga riiki. Üks asi on jagada selgitusi poliitikutele kusagil kohtumistel, sootuks teine asi on, kui see karjutakse välja meedias.

Heremi aegadel on apoliitilisus täiesti hüljatud, sest Kaitseväe juhataja tahab igal pool ise sõna sekka öelda, poliitilistele oponentidele vastata, ennast õigustada – ja laotab Kaitseväe hetkeseisu ilusasti venelastele ette.

Kas Kaitseväes pole tõesti kommunikatsioonispetsialiste, kes ütleks Heremile, et kõrgem sõjaväejuht pole poliitik, kes võib teha oma poliitilisest agendast tulevaid avaldusi, aga Kaitseväe juhatajale pole see lihtsalt lubatud, tema on poliitikast eemalseisev juht, ja seda selleks, et kaitseväes oleksid vaid sõdurid, mitte sotsid, keskid, reformarid, ekrelased ja teised poliitilised jõud igaüks eraldi?

Poliitiliste sõnumitena tehtud avaldused riigi kaitsevõime kohta on täiesti lubamatud ja tõestavad, et Martin Herem töötab vales ametis.

Muidugi pole Heremi tegevuses midagi imelikku, sest ka näiteks Poola lennukite vahendamine Ukrainale sai meedias suure kajastuse, mis võimaldas Kremlil vastumeetmed kasutusele võtta, sealhulgas propagandarindel.