Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hoolimata kodakondsusest või rahvusest… keda me petame? Ainult iseennast!

-
23.03.2022
Me teame kõik, et kontrollitakse “koloraadolindi” toetajaid, aga ikka peab sellega kaasnema poliitkorrektne jutt. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Ikka ja jälle tuleb meelde Deniss Metsavase juhtum, mille järel nõudis EKRE, et kõiki sovjetliku ja sisserändetaustaga inimesi kontrollitaks põhjalikult, enne kui neid riigiametitesse lubatakse. Vastuseks oli – need on meie inimesed ja ei mingit diskrimineerimist! Täna jätkub sama poliitika.

Pärast Venemaa agressiooni algust Ukraina vastu on politsei- ja piirivalveamet (PPA) alustanud koostöös partneritega erakorralist relvaomanike kontrolli, kirjutab Virumaa Teataja.

Relvalubade puhul hindab PPA kõiki võimalikke riske konkreetsest inimesest lähtudes. Relvaloa väljastamisest või pikendamisest saab keelduda hoolimata kodakondsusest või rahvusest, kui on tuvastatud põhjendatud kahtlus, et isik võib ohustada Eesti julgeolekut, vahendab BNS.

Kahtlemata on Eestis väike oht nii pühasõdalastelt kui vasak- ja paremäärmuslastelt, kuid peamine oht tuleneb siiski putinlikult meelestatud inimestelt ja need on kas Vene kodanikud (kes valisid presidendivalimistel peamiselt Putinit) või teistelt vene taustaga inimestelt, kellel on Venemaa suhtes veri paksem kui vesi. Aga ikka on vaja juurde panna poliitkorrektne ” hoolimata kodakondsusest või rahvusest”, kuigi praeguses julgeolekulises olukorras on selge, kes on riskirühm.

Eelneva riskianalüüsi baasil kontrollitakse eelisjärjekorras ligikaudu 1500 relvaloa omanikku. Järelevalvemenetluse käigus kontrollitakse veel kord, kas relvaloa omanikust võib lähtuda minimaalsetki ohtu meie riigi julgeolekule või meie riigis elavatele inimestele, vahendab BNS. See arv klapib just selle riskigrupi ehk Venemaa kodanikega.

Riigikogu juhatuse otsusega võeti teisipäeval menetlusse Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esmaspäeval algatatud relvaseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt lubatakse tulirelvi omada üksnes Eesti, Euroopa Liidu ja NATO liikmesriikide kodanikel.

Eelnõu näeb ette muuta praegu kehtivat regulatsiooni, mille järgi võivad Eestis omada relvi ka välisriikide kodanikud tingimusel, et nende suhtes puudub kahtlus, et nad võiksid ohustada Eesti riigi turvalisust või julgeolekut. Eelnõu seletuskirjas märgitakse, et Eesti välispoliitiline olukord on peale Venemaa sissetungi Ukrainasse oluliselt muutunud. Venemaa on näidanud oma agressiivsust ning ähvardanud ka NATO liikmesriike.

Me teame täpselt, mis toimub ja keda silmas peetakse, aga ikka tehakse poliitkorrektset nägu, kuigi ka relvadega Vene kodanikud teavad täpselt, et jutt käib neist. Seega petame ainult iseennast.

UU