Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ühendatud anumate vahel hakkas pihta teistpidi voolamine – Eesti 200-st Reformierakonda

-
23.03.2022
Kaja Kallase populaarsust on tõstnud tema romantiline poliitturism Ukraina sõja meetmete raames.
© Scanpix

Pikaaegset võimuparteid Reformierakonda ja poliitprojekti Eesti 200 nimetatakse ühendatud anumateks ehk siis viimane on loodud süvariigi poolt oravaparteid täiendama – ja see leiab kinnitust populaarsusuuringutes.

Erakondade reitingutabeli tipus oleva Reformierakonna populaarsuse tõus jätkub, samal ajal kui pikalt toetuse kasvu nautinud Eesti 200-l hakkas see langema, selgub Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstat Eesti küsitlusest. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 27,7 protsenti ja Eesti 200 18,3 protsenti valimisõiguslikest kodanikest.

Siit on selgesti näha, kuis Reformierakonna edu kasvades hakkab Eesti 200 kohe kõhnuma. Praegu on poliitoravatel Ukraina sõja valguses hea aeg, nende peaminister sähvib poliitturismi raames maailmas ringi, räägib suurriikide juhtidega jutte, mida kõik nagunii teavad, ja nii jääb mulje, nagu Kaja Kallas teeks midagi. Kodus aga jookseb põgenikekriis selga, koroonapiirangud ahistavad endiselt inimeste hingeseisundit ja hinnad on jätkuvalt kõrged, aga seda rahvas Putini-hirmus ei märka. Ainult toetus kõigub ühest süvariigi projektist teise.

“Kas Reformierakond suudab ka tulevastel nädalatel toetuslisa võita,m seda ei ole praegu võimalik erilise kindlusega oletada. Suur osa sellest toetuslisast peegeldab hetkel ilmselt valijate üldist soovi selge ja kindla juhtimise järele kriisiolukorras. Kuid varem või hiljem tekib taas niiöelda tavapärane olukord, kus oluliseks muutuvad reaalsed poliitilised sammud nii Eesti kaitsevõime suurendamisel kui ka sõja varjus tekkivate või arenevate kriiside lahendamisel,” arutleb politoloog Martin Mölder.  Eks siis hakkab jälle Eesti 200 kosuma.

Süvariigi Styxil on kaks k(K)allast – Kaja ja Kristina Kallas. Ükspuha kumba valid, Eesti rahvuskodust oled nagunii ilma.

UU