Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ministri üllatus – eestlus, mis see veel on?

-
24.03.2022
Signe Riisalo.
© Uued Uudised

Mõne aja eest kohtus EKRE Riigikogu fraktsioon sotsiaalkaitseminister Signe Riisaloga, teemaks Ukraina põgenike vastuvõtt, ja kohtumisest koorus välja huvitav arusaam.

Pärast seda, kui minister oli rääkinud hetkeseisust, esitas saadik Jaak Valge ministrile rea küsimusi, mis puudutasid demograafilist olukorda, mis tekib kümnete tuhandete ukrainlaste vastuvõtmise järel, ja sellest lähtuvalt eestlaste kui rahvuse allesjäämise küsimust tulevikus.

Signe Riisalo andis lühikese, seosetu ja põikleva vastuse, kuid enam kui sõnad või nende puudumine, vastas tema olek – segaduses ministrist paistis selgelt välja, et seda küsimust pole sellises kontekstis valitsuses üldse arutletud, ja veel enamgi, selline teemapüstitus pole neile isegi pähe tulnud.

Mis tõsi, see tõsi – sotsiaalkaitseminister tundus olevat rabatud ja arusaamatuses sellest, et keegi veel üldse eestlaste osatähtsusest ja nende saatusest mõtleb. Ilmselt on see nii kogu Reformierakonnas.

Jaak Valge võttis härrasmehelikult oma küsimuse avalikult tagasi ja nentis otsesõnu, et ei minister, tema amet- ega erakond pole ilmselt need, kellega eestluse tuleviku üle üldse arutleda võiks, seega pole mõtet teemaga isegi jätkata.

Seega pole ka mõtet imestada, et põgenikelainet ei kontrolli Eestis siiani keegi. Reformierakond loob siia rändetuulte tallermaa.

Jüri Kukk, toimetaja