Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kellyl Valdo Randperega suusad ristis: reformierakonna poliitik teeb rahva lemmiku rahaks nui neljaks

-
25.03.2022
Kelly Sildaru
© Scanpix

Kui endine keskerakondlane Martin Repinski teenib raha saadikutöö kõrvalt taksojuhina, siis Reformierakonda kuuluv Riigikogu liige Valdo Randpere annab kirjastajana välja raamatuid, üritades neist viimasega ülbelt üle sõita Eest rahva aust ja uhkusest Kelly Sildarust, kes võitis hiljutistelt taliolümpiamängudelt pronksmedali.

Skandaal aitab muidugi raamatut müüa veel paremini, teades, et ka raamatu kangelane ise ei hoia oma isa arvelt värve kokku, tõotab raamat müügiedu. Eetikast pole siin aga poliitikust kirjastaja Valdo Randpere ja endisest poliitikust autori Kalle Muuli puhul midagi rääkida ja nüüd peab kohus otsustama, kas see tegevus on ka õiguspärane.

Nimelt pöördus freestyle-suusataja Kelly Sildaru kohtusse, sest raamat “Imelaps. Kelly Sildaru lugu” jõudis müügile väidetavalt tema kooskõlastuse ja parandusteta, kirjutab Postimees.

Kelly Sildaru esitas neljapäeval Harju maakohtule hagi KAVA Kirjastus OÜ vastu, milles nõuab raamatu “Imelaps. Kelly Sildaru lugu” mistahes moel levitamise keelamist kuni temalt selleks kooskõlastuse saamiseni.

“Kui sinust ilmub autobiograafia, tahad ju ometi, et see oleks algusest lõpuni sinu lugu. Seda enam, et kõnelen raamatus “mina” vormis. Olin kõigis intervjuudes siiras, aus ja avameelne. Soovisin kogu südamest, et see raamat annaks minust edasi eheda pildi ning avaks varem avaldatule lisaks uusi ja huvitavaid killukesi,” ütles Sildaru.

Paraku, kui koostöö raamatu autori Kalle Muuli ja väljaandja Valdo Randperega algas Sildaru sõnul igati positiivselt, siis lõpp jättis freestyle-suusatamise erinevatelt tiitlivõistlustelt medaleid koju toonud sportlasele hinge sügava pettumuse.

“Täitsin Pekingis ühe oma suure unistuse – võitsin olümpiamedali. Paraku juhtus aga nii, et minust rääkivasse raamatusse jõudsid mu karjääri suurimast hetkest üksnes kiretud sündmuste kirjeldused ja ajakirjanduses juba varem ilmunud mõtted. Mul olnuks väga palju lisada, samuti soovisin tehtut laiemalt lahti mõtestada. Paraku ei antud mulle selleks võimalust. Ma isegi ei näinud seda osa. Suur oli mu hämmeldus, kui sain teada, et raamat on saadetud trükki ja nüüdseks jõudnud juba ka poelettidele minu teadmata ja nõusolekuta,” tunnistas Kelly Sildaru BNS-i vahendusel.

“Poolte vahel sõlmitud leping sätestab selgelt, et KAVA kirjastusel oli muuhulgas kohustus raamatu tekstiline sisu enne trükki minekut Kelly Sildaruga kooskõlastada. Seda lepingu tingimust eirati, nagu ka erinevaid lahendusvõimalusi, mida kirjastusele viimastel päevadel välja pakkusime,” selgitas advokaadibüroo Concordia juhatuse liige advokaat Helen Hääl.

“Lepingu rikkumise ja koostöövalmiduse puudumise tõttu ei jäänud Kelly Sildarul üle muud, kui pöörduda abi saamiseks kohtu poole. Loodame, et kuni lõpliku kooskõlastuse saamiseni peatatakse raamatu mistahes moel levitamine, sealhulgas müük kõigis veebi- ja füüsilistes kauplustes,” jätkas Hääl.