Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus siiski ei kaota tänasest absurdseks muutunud maskikohustust

-
01.04.2022
Ka Eestis arvati maskid kõikvõimsad olevat. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kuigi valitsuses peeti plaane tänasest maskikohustus kaotada, seda siiski ei tehtud ning see absurdne nõue lükati edasi ajale, mil koroonaviiruse levik väheneb keskmisele ehk kollasele tasemele. Millal ja kas see juhtub, ei tea täpselt keegi, kuigi valitsuses levib arvamus, et äkki juba järgmisel nädalal. Aga nende prognoosid pole kunagi eriti paikapidavad olnud.

„Oleme korduvalt näinud, kui salakaval ja järjekindel see viirus on. Seepärast peame olema kindlad, et iga leevenduse jaoks on aeg tõesti küps,“ ütles peaminister Kaja Kallas eile.

Ent inimesed on enamasti niigi maskikandmisest loobunud. Eks see olegi kummaline, kui näiteks spaas nühitakse kõrvuti mullivannis või saunalaval ja siis riietusruumist väljudes pannakse mask ette, et võimalikku viirust peletada. Sama käib näiteks avalike söögikohtade kohta.

Samas kannab suurem osa maskikandjaid seda üldse kusagil nina all.

Ometi mäletame veel aegu, kui politsei tegi haaranguid, pidades kinni inimesi, kes maske ei kandnud või kandsid valesti. Samuti on olnud palju vaidlemisi maskivastastega kaubanduskeskuste turvameestel.

Samal ajal räägitakse teadusnõukojas aga juba neljandatest vaktsiinidoosidest, mille juurde plaanitakse tulla uue kampaaniaga sügisest.