Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõja varjus saabub Euroopasse massiliselt võltsitud Ukraina passidega libapõgenikke teistest maadest

-
01.04.2022
Migrandid kasutavad alati ära segaseid olukordi. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Mitmel pool on hakanud selguma, et Ukraina sõja varjus saabub Euroopasse hulgaliselt nn põgenikke, kes ei ole tegelikult üldse ukrainlased ega tule sõjapiirkonnast. Saksamaal said sellekohased kahtlused kinnitust Müncheni põgenikekeskuses toimunud rahutuste käigus.

Möödunud laupäeval tekkis ühes Müncheni põgenikekeskuses konflikt enam kui 50 sealse elaniku vahel, kes läksid omavavahel kaklema ja loopisid üksteist toolide ning kividega, nii et politsei pidi sekkuma suurte jõududega.

Ajalehe Bild andmetel ütles politsei põgenikekeskuses toimunud intsidendi järel, et vaid murdosa sealsetest elanikest on päriselt Ukraina sõjapõgenikud. Kahtlusaluste hulgas on näiteks suured, ilmselt romade etnilisse gruppi kuuluvad perekonnad. „Neil on täiesti uued Ukraina passid, mis ongi tõelised. Paistab, et keegi ajab Ukrainas sellega praegu kokku varandust,“ ütles politseinik.

Varasemalt on Prantsusmaa Figaro ajaleht kirjutanud, et end Ukraina sõjapõgenikena esitlevatest inimestest tuleb tegelikult vaid üks kolmest Ukrainast.

Saksamaale on praeguseks jõudnud umbes 270 000 Ukraina põgenikku, kuid Saksamaa välisminister Annalena Baerbock leiab, et Euroopa peaks olema valmis võtma vastu 10 miljonit ukrainlast. Samas ei täpsustanud Baerbock, kui palju ukrainlasi on Saksamaa ise valmis vastu võtma.

Intsident Müncheni põgenikekeskuses tekkis erimeelsustest erinevate seal peatuvate gruppide vahel. Nimelt soovisid ametnikud eraldada teistest elanikud, kellel avastati sügelised. Lõpuks tuli politseil kasutada inimeste lahutamiseks pipragaasi. Intsidendi järel viidi 30 täiskasvanut ja 70 last üle teise keskusesse.

Allikas: Remix News