Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ameerika meedia püüab vähendada Hunter Bideni ümber tekkinud skandaali mõju presidendile

-
02.04.2022
Hunter Biden.
© Scanpix

Ameerika Ühendriikides on mitmed suured meediamajad pidanud tunnistama, et 2020. aasta sügisel New York Posti toimetusse jõudnud sülearvuti kuulus tõepoolest president Joe Bideni pojale Hunter Bidenile.

Sülearvuti kõvakettalt leiti hulgaliselt Hunter Bideni, tema perekonna ja nende äripartnerite e-kirju, tekstisõnumeid, fotosid ja finantsdokumente, mis paljastasid, kuidas presidendi poeg kasutas ära oma poliitilist mõjuvõimu välismaiste ärisuhete ajamiseks. Kõigepealt kinnitas sülearvuti ehtsust New York Times, eelmisel nädalal järgnes Washington Post ja isegi CNN on pidanud seda mokaotsast tunnistama.

2020. sügisel vaikiti kompromiteerivat materjali sisaldanud sülearvuti leid peavoolumeedia poolt hoolega maha või tembeldati Venemaa desinformatsiooni operatsiooniks ja president Donald Trumpi katseteks kahjustada Joe Bidenit.

Föderaalprokurörid alustasid Hunter Bideni asjus uurimist juba enne, kui New York Post sülearvuti teema avalikkuse ette tõi. Föderaalne vandekohus tegeleb praegu kuulamistega seoses Hunter Bideni vastu esitatud tõenditega maksupettuses ja USA välisagentide registreerimise seaduse (FARA) rikkumises. Peagi esitatakse Hunterile ka süüdistused. Seega on uurimine jõudnud nii kaugele, et tõsiasju ei ole võimalik maha salata, isegi mitte enam nn peavoolumeedial.

New York Post toob aga välja, et ehkki peavoolumeedia ei saa skandaali enam varjata ilma, et see kahjustaks tõsiselt president Joe Bidenit, püüavad nad minimeerida kahju, mida tooks skandaal kaasa nende enda poolt presidendiks aidatud isikule.

Niisiis tunnistavad Washington Post ja teised, et Hunter Bidenil olid kahtlased äritehingud muuhulgas CEFC China Energy konglomeraadiga (ettevõte, mis on otseselt seotud Hiina kommunistliku partei ja valitsusega), lisaks korruptiivsed sidemed Ukraina gaasiettevõttega Burisma. Kuid nad eitavad ägedalt võimalust, nagu oleks ka Joe Biden võinud olla nende tehingutega seotud. Washington Post väidab, et „puuduvad tõendid selle kohta, nagu oleks Joe Biden isiklikult saanud kasu või oleks teadnud üksikasju tehingute kohta CEFCga, mis leidsid aset pärast tema lahkumist asepresidendi kohalt ja enne seda, kui ta teatas oma kandideerimisest Valgesse Majja 2020“.

Paraku on Washington Postil ilmselt jäänud märkamata sülearvutist leitud e-kirjad, mis räägivad otseselt 10% soodsamast tehingust nn suurele mehele, kes Hunter Bideni äripartneri Tony Bobulinski tunnistuse kohaselt oli Joe Biden. Lisaks veel hästi teadaolev fakt, et Hunter reisis Hiina koos oma isaga, kelle president Obama oli määranud tegelema Hiina, Ukraina ja teiste riikidega – riigid, millega Hunter asus kiiresti äri ajama.

Washington Post ja New York Times püüavad endiselt teha kõik endast oleneva, et skandaali pisendada, olgugi et nad on olnud sunnitud väga vastumeelselt tunnistama sülearvuti autentsust. Ainus, mis nende sellist tegevust kuidagigi ehk vabandab, on võimalik hirm selle ees, et Bideni lahkumisel saaks USA presidendiks Kamala Harris.

Allikas: New York Post