Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poola võimupoliitik: Prantsusmaal ja Saksamaal on tugev kallutatus Moskva kasuks

-
03.04.2022
Poola võimuerakonna juht ja asepeaminister Jarosław Kaczyński.
© Scanpix

Poola asepeaminister Jarosław Kaczyński süüdistas pühapäeval avaldatud intervjuus Prantsusmaad ja Saksamaad, et need on liiga lähedased Venemaaga.

“Saksamaal, nagu ka Prantsusmaal, on tugev kallutatus Moskva kasuks,” ütles Poola võimupartei Seadus ja Õiglus (PiS) liider Kaczyński intervjuus Saksa päevalehes Die Welt.

“Aastaid ei tahtnud Saksa valitsus näha, mida Venemaa teeb (president Vladimir) Putini juhtimisel ja näeb seda tulemust täna,” kirjutas ta. “Poola ei ole rahul Saksamaa rolliga Euroopas.”

Ta heitis Berliinile ette, et see püüdis taastada seda, mida Otto von Bismarck oli teinud 19. sajandil – “Saksa domineerimine, kuid kõrvuti Venemaaga”.

Kaczyński mõistis Berliini hukka eriti suutmatuse eest tarnida Ukrainale piisavalt relvi ning keeldumise eest kehtestada embargo vähemalt naftaimpordile Venemaalt.

“On tähtis teada, et Venemaa saab neli kuni viis korda rohkem tulu oma naftamüügist kui gaasimüügist,” kirjutas Kaczyński.

“Me ei saa jätkata sellise suurriigi nagu Venemaa pidevat toetamist, makstes talle miljardeid,” lisas ta.

Enne Venemaa sissetungi Ukrainasse 24. veebruaril importis Saksamaa 55 protsenti oma maagaasist, poole kivisöest ja umbes 35 protsenti oma naftast Venemaalt. (AFP-BNS)