Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Will Smithi kummaline juhtum: algul kaitses näitleja oma naist, siis kukkus vabandama

-
04.04.2022
Will Smith ja Jada Pinkett Smith.
© Scanpix

Läänemaailma moraalne mandumine hakkab mõjuma paljudele elualadele – kui siiani on peetud oma naise, abikaasa, tütre või muu naissoost lähedase kaitsmist loomulikuks, siis “progressiivses” maailmas see nii enam ei ole. Nii tõttaski üks mees oma naist kaitsma, kuid andis ikkagi lõpuks “tühistamiskultuurile” alla. Jutt käib Will Smithist.

94. Oscarite auhinnagalal andis parima dokumentaalfilmi Oscari üle koomik Chris Rock. Enne auhinna üle andmist tegi Rock veidi nalja, kuid üks “nali” lõppes sellega, et Will Smith läks talle otse-eetris kallale.

Dolby teatris viibinud publik vaatas jahmunult, kuidas Smith lavale kiirustas ja andis kõrvakiilu Rockile, kes oli naljatanud tema naise pöetud pea üle. Jada Pinkett Smithil on alopeetsia, mis põhjustab juuste väljalangemist.

Will Smith kaitses oma abikaasat, kuid andis hiljem alla ja kukkus vabandama. Ta teatas reedel, et lahkub pärast nädalavahetuse Oscari-tseremoonial aset leidnud rünnakut koomik Chris Rockile filmiakadeemiast.

“Taandun Ameerika filmikunsti ja -teaduste akadeemia liikmesusest ning nõustun kõigi edasiste tagajärgedega, mida juhatus peab sobivaks,” kirjutas näitleja mitmes väljaandes ilmunud avalduses. “Minu tegevus 94-ndal akadeemia auhindade esitlusel oli šokeeriv, valus ja andestamatu.”

“Nende nimistu, kellele olen haiget teinud, on pikk ja hõlmab Chrisi, tema perekonda, paljusid mu kalleid sõpru ja lähedasi, kõiki kohalviibijaid ja üleilmset publikut kodudes. Petsin akadeemia usaldust. Võtsin teistelt nominentidelt ja võitjatelt võimaluse pidutseda ja olla austatud nende erakordse töö eest. Mu süda valutab,” märkis Will Smith. “Sooviksin suunata fookuse tagasi neile, kes väärivad oma saavutuste eest tähelepanu, ja lubada akadeemial naasta selle uskumatu töö juurde, mida ta filmis loovuse ja kunstilisuse toetamisel teeb.”

Nagu näha, vabandab Will Smith Chris Rocki perekonna ees – selle eest, et kaitses oma naist solvangu eest, mis põhines haigusel. Mida oleks Will Smith pidanud tegema – olema vait või naeratama lollakalt? Vähemalt senises meeste-naiste maailmas tegi näitleja kõik õigesti. Kuni vabandamiseni. Kas aga Chris Rock on vabandanud selle eest, et solvas üht haiget inimest?

Will Smithile pälvis parima meespeaosa Oscari rolli eest filmis “Kuningas Richard” (“King Richard”).