Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tunnistas: sisserände mõju Eesti rahvastikule ei ole analüüsitud

-
05.04.2022
Signe Riisalo
© Riigikogu

Täna Riigikogu ees arengustrateegia “Eesti 2035” elluviimist tutvustanud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond) tunnistas saadikute küsimustele vastates, et valitsus ei ole analüüsinud suurenenud sisserände ja valitsuse plaanitava töörände mõju Eesti rahvastiku koosseisule.

Riigikogu liige Mart Helme (EKRE) küsimus Riisalole kõlas: „Kas teie ministeerium on teinud ka demograafilisi prognoose ja arvutusi, millal teie valitsuse poolt viljeletava sisserände ja töörände tulemusena muutuvad eestlased oma kodumaal vähemuseks?“

Signe Riisalo vastas: „Aitäh küsimuse eest! Ei ole teinud.“

Riisalo vastuse peale küsis omakorda Riigikogu liige Alar Laneman (EKRE): „Minu küsimus tekkis teie vastusest Mart Helme küsimusele, kus jäi mulje, et te ei ole analüüsinud selle sisserände mõju meie rahvastiku koosseisule. Ma pean kahjuks ütlema, kui nüüd väga lihtsustatult, et te ei ole ju ainult sotsiaalkaitseminister põgenike jaoks, vaid ka meie Eesti inimestele. Kas te saate kuidagi selgitada seda vastust Mart Helmele?“

Riisalo selgitas, et riik on näinud eelkõige palju vaeva sellega, et suurt ja lühikese ajaga siia saabuvat inimhulka abistada ja vastu võtta.

Ministri vastus tõestab selgelt: praegune valitsus eesotsas Reformierakonnaga ei pea sisserännet ja võimalust, et eestlasi ähvardab suure massiimmigratsiooni korral vähemusse jäämine oma kodumaal, mitte mingisuguseks ohuks.

LOE LISAKS

EKRE volikogu: Valitsusel ei tohi lasta sõja varjus hävitada Eesti rahvusriiki

Pedagoog ja linnavolinik Siimo Lopsik: Põlisrahva pea kohal ripub välismaalaste Damoklese mõõk