Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa Komisjon tahab karistada Ungari valijaid, kes Viktor Orbani tagasi valisid

-
06.04.2022
Võidukas Ungari peaminister Viktor Orban.
© Scanpix

Euroopa Komisjon näitas taas, et karistab kõiki, kes Brüsseli tahtmistele ei allu – juba mitmeid kordi ähvarduste või karistuste sihtmärgiks olnud Ungarit tahetakse jätta eurorahadeta selle eest, et valimistel ei kukutatud senist peaministrit Viktor Orbanit.

Nimelt väidab EL oma vaatlejatele tuginedes, et ehkki hääletus oli hästi korraldatud ja professionaalselt läbi viidud, varjutas valimisi võrdsete võimaluste puudumine kampaaniategevuses. Karistusena alustas Euroopa Komisjon teisipäeval mitte kunagi varem kasutatud meetme rakendamise protseduuri Ungari vastu, mis võib tähendada sealse valitsuse ilmajätmist EL-i rahadest.

Tegu on järjekordse vaenukampaaniaga migratsioonivastase ja peresõbraliku Ungari vastu – ilmselt ei meeldinud Brüsselile ka koos valimistega läbi viidud referendum laste kaitseks seksuaalse propaganda eest.

Seejuures korraldas väidetavalt võimalustest ilma jäetud Ungari opositsioon neil nädalail konservatiivide meelest õige agressiivse SMSi-kampaania, mis sihiti vahetult ligi 2 miljoni valimisõigusliku ungarlase nutiseadmetesse. Samuti tegid vasakpoolsed katse nurjata referendum kehtetute sedelitega, mis neil osaliselt ka õnnestus, sest referendumist osavõtjate arv ei küündinud vajaliku 50 protsendini.

Brüssel teeb vea, hoiatas Ungari valitsus teisipäeval, viidates Euroopa Komisjoni protseduurile, millega võidakse jätta Budapest väidetava demokraatlike standardite rikkumise eest Euroopa Liidu rahadest ilma.

Peaminister Viktor Orbáni kabinetiülem Gergely Gulyás soovitas Euroopa Komisjonil mitte karistada Ungari valijaid, kes väljendasid pühapäevastel valimistel arvamust, mis ei ole Brüsselile meeltmööda. Viktor Orbán võitis valimised ülekaalukalt.

Võib arvata, et eurorahadest ilmajäetav Ungari rahvas koondub veelgi rohkem peaministri ümber. Nii Ungari kui Poola puhul on räägitud ka võimalusest, et kui need riigid jäävad eurorahadeta, lõpetavad nad ka sissemaksed ühiskassasse.

Nii nagu Reformierakond proovib Eestis vargsi totalitarismi-hõngulisi seadusi läbi suruda, nii üritab ka Euroopa Liit Ukraina sõja varjus jätkata ebademokraatlikku liikmesriikide represseerimist.