Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Zelenskõi taunib Euroopa otsustusvõimetust, Poola ja Balti riigid kaaluvad omaette piiranguid

-
06.04.2022
Karikatuur Euroopa käitumise kohta.
© Erki Evestus

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi taunis kolmapäeval Euroopa kõhklusi Vene energiaimpordi keelustamisel, öeldes, et mõnele liidrile teevad ärikaotused rohkem muret kui sõjakuriteod.

On tekkinud uus “retoorika” sanktsioonide teemal, ütles Zelenskõi Iiri parlamendile, “aga ma ei kannata otsustusvõimetust pärast kõike seda, mille me oleme läbi elanud ja kõike seda, mis Venemaa on meile teinud”.

Balti riikide ja Poola transpordiministrid leppisid samas kokku, et kui Euroopa Liidu viiendas Venemaa ja Valgevene vastases sanktsioonipaketis sadama- ja maismaatranspordi piiranguid ei tule, valmistatakse ette piirkondlikud piirangud, ütles  Läti transpordiministri Tālis Linkaitsi nõunik Maija Rēna.

Teisipäeval, 5. aprillil kohtus Linkaits Leedu, Eesti ja Poola ametivennaga ja arutas riikide ühistegevust transpordisektoris vastuseks Venemaa agressioonile Ukrainas.

Ministrid nõustusid, et Euroopa Komisjoni väljapakutud viiendat Venemaa ja Valgevene-vastaste sanktsioonide paketti, mis sisaldab piiranguid sadamatele ja maismaatranspordile, tuleb vaadelda sammuna edasi, ning avaldasid lootust, et EL-i riigid suudavad jõuda veel  sel nädalal kokkuleppele.

Samuti otsustati juhuks, kui EL-i tasandil kokkulepet ei saavutata, koostada ettepanekud piirkondlikeks piiranguteks. (AFP-BNS)