Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõjapõgenikega hädas omavalitsused nõuavad ministritelt aru

-
06.04.2022
Liina Kersna

Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liit (VIROL) saatis pöördumise haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, rahandusministrile Keit Pentus-Rosimannusele, sotsiaalkaitseministrile Signe Riisalole, riigihalduse ministrile Jaak Aabile ning majandus- ja taristuministrile Taavi Aasale.

Äripäeva Lääne-Virumaa uudiste portaal vahendab: „VIROL leiab, et kriisiaeg ei ole vabastanud omavalitsusasutusi tavapärastest ülesannetest. Eriti puudutab see sotsiaalvaldkonna töötajaid. Kriisirežiimis saab tegutseda mingi perioodi, ent pikemaajaliseks jätkusuutlikuks tegevuseks on vajalik teistsugune mudel. Sotsiaalkindlustusameti roll ei saa VIROL-i hinnangul piirduda ainult põgenike omavalitsusse toimetamise ning aruandlusega, vaid peab hõlmama ka sisulist toetust põgenike osas.“

Lääne-Virumaal on kinnisvaraturg üüripindade osas praeguseks ammendanud ning arendajatele seni väheatraktiivsetes piirkondades ei ole uute kortermajade arendust senises majanduskeskkonnas ette näha.

“Oleme seisukohal, et Ukraina sõjapõgenike suunamine ammendunud munitsipaaleluasemete fondiga, olematu üürituru ja põgenikele kättesaamatu hinnatasemega kinnisvaraturuga KOVidesse ei ole töötav lahendus, vaid probleemi delegeerimine pealinnast eemale,“ seisab kirjas.

Küsimusi, mis ministritele esitatakse, on palju, üks olulisem neist on see, milliste põhimõtete järgi hakatakse sõjapõgenikke omavalitsuste vahel jaotama.