Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Palju õnne: liikumise Black Lives Matter juhid ostsid annetuste eest 5,5 miljonit eurot maksva häärberi

-
07.04.2022
BLM
© Scanpix

Kes ei mäletaks neid põlvitamisi, vägivaldseks kiskunud meeleavaldusi, plakateid ja monumentide mahatõmbamisi. Lõpuks jõuab iga asi ikka ühte kohta – enda kaukasse. Nüüd on liikumise Black Lives Matter (BLM) juhid sattunud räige kriitika alla: süüdistuste kohaselt ostsid nad annetusteks saadud raha eest Lõuna-Californiasse kuus miljonit dollarit maksva häärberi.

Postimees kirjutab, et väidetavalt proovis organisatsioon kinnisvara olemasolu saladuses hoida, ent avalikuks tulnuna on paratamatult jäänud mulje, et nn rassilise õigluse nimel annetatud raha on kulutatud viisil, mis toob kasu organisatsiooni Black Lives Matter juhtidele isiklikult.

Eelmisel suvel, George Floydi mõrva esimesel aastapäeval, salvestasid BLM-i liikumise kolm juhti Patrisse Khan-Cullors, Alicia Garza ja Melina Abdullah YouTube’i video, kus rääkisid, millist tööd on nad teinud rassilise võrdsuse tagamiseks ja millised olid möödunud aastal ette tulnud raskused. Taustal nähtav elamine tõstatas aga küsimuse, kuidas saavad naised taolist maja lubada?

Veidi vähem kui aasta pärast video filmimist jõudis avalikkuseni teave, et tegelikult ei saagi, sest kinnisvara on ostetud raha eest, mille annetasid inimesed organisatsioonile Black Lives Matter Global Network Foundation.

 

Loe siit: https://kodu.postimees.ee/7495431/liikumise-black-lives-matter-juhid-ostsid-annetuste-eest-5-5-miljonit-eurot-maksva-haarberi