Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna katseid piirata sõnavabadust saadab taas ebaedu

-
08.04.2022
Minister Maris Lauri
© Uued Uudised

Enam kui aasta tagasi kaporatuuri toel võimu haaranud Kaja Kallase valitsus üritab järjekindlalt piirata sõnavabadust vaenukõneseaduse kaudu või sokutades selle elemente teistesse seadustesse, kuid tänu ennekõike EKRE-le on need Trooja hobused tagasi kihutatud.

Nüüd tabas justiitsminister Maris Lauri ja peaminister Kaja Kallase südamesoovi uus äpardus. Postimees kirjutab nimelt: “Riigikogu õiguskomisjon otsustas eile konsensuslikult agressioonisümbolite keelustamise eelnõust välja võtta vihakõne karmistamist puudutava osa, sest muidu ei oleks eelnõul olnud piisavalt toetust. Vihakõne seaduse karmistamist on Reformierakond üritanud viimase pooleteise aasta jooksul juba kolmel korral. Iga kord on seda saatnud ebaedu.”

Postimees jätkab: “2020. aasta lõpus opositsioonis olles lükati eelnõu esimesel lugemisel tagasi. 2021. aasta algul pani koalitsioon sarnase eesmärgi valitsuse esimese saja päeva tegevuskavasse, kuid tõmbas sellel kiiresti tempot alla ja kavast maha, kui jõudis kohale arusaam, et vastuseis on suur.”

Neljapäeval otsustaski õiguskomisjon erakorralisel istungil ühehäälselt vihakõne karmistamise osa agressioonisümbolite eelnõust välja võtta ja liita Isamaa agressioonisümbolite keelustamise eelnõu valitsuse omaga. Esimene lugemine tuleb juba kolmapäeval.

Reformierakond on vaenukõneseaduse elemente üritanud sokutada ka meediateenuste seadusesse, samuti on punalillad poliitoravad üritanud erinevatesse seadustesse sisse suruda kooseluseaduse rakendusakte. EKRE on suutnud selliseid vangerdusi parlamentaarsel teel üsna edukalt tõrjuda.