Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Endine riigisekretär: president Bideni nõrkus põhjustas Venemaa sõja Ukrainas

-
11.04.2022
Igati nõrk president maailmariigi eesotsas.
© Scanpix

USA endine riigisekretär Mike Pompeo ütles pühapäeval New Yorki AM WABC 770 raadiokanalile antud intervjuus, et just president Joe Bideni nõrkus oli see, mis tõi kaasa Venemaa sõja Ukraina vastu.

Pompeo viitas Bideni juhitud USA vägede häbiväärsele lahkumisele Afganistanist, kuid leidis, et see ei olnud Bideni ainus nõrkus, mis viis Putini agressioonini Ukrainas.

„Minu arvates ei ole kahtlustki, et [Putini] suhtumine Ameerikasse muutus president Bideni ametisse astumisega täielikult,“ ütles Pompeo saatejuhile. „Risk tundus väike. Makstav hind tundus talutav. Ja ta hakkas valmistuma rünnakuks, mille toimumist me oleme nüüd näinud Ukraina neljas piirkonnas. Minu arvates ei ole siin mingit kahtlust. See ei olnud ainult Afganistan. Mäletate, kuidas president [Biden] ütles, et väike sissetung on okei? Kui venelased… peatasid Colonial Pipeline’i [naftatorustiku] mitmeks päevaks. President Biden ütles lihtsalt: ärge enam nii tehke.“ Ta lisas: „Esimene Ameerika juht, kes kohtus Vladimir Putiniga ei olnud kaitseminister, ei olnud riigisekretär ega president. Selleks oli [John] Kerry. Kliimamuutused tõsteti nimekirja tippu. Ja see oli selge sõnum nõrkusest ning vähesest otsusekindlusest.“

Lisaks kritiseeris Pompeo Bidenit selle eest, Biden istus ühe laua taha Iraani ja Venemaaga, et arutad Iraani tuumalepet. „Täiesti pöörane, arvestades, kuidas venelased tapavad ukrainlasi ja … USA istub Viinis laua taga ning räägib Iraaniga; seda on raske ette kujutada ja mõista. Minu jaoks on see täiesti arusaamatu,“ ütles Pompeo.

Allikas: Breitbart