Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti200 liige tõi Eestisse sõjapõgeniku, kes õigustab Putini sõda

-
11.04.2022
Sõjapõgenike seas on igasuguseid.
© Scanpix

Erakonda Eesti200 kuuluv suhtekorraldaja Priit Põiklik rääkis läinudreedeses Vikerraadio hommikuprogrammis sellest, kuidas ta sõjapõgenikke Eestisse toob ning kuidas ta oma suureks pettumuseks selle käigus putinistist abistatava otsa sattus. Jutust ei selgunud, kas tegu oli vene või ukraina rahvusest inimestega.

Ukraina sõjapõgenike vabatahtliku tugiisikuna massidena pagulasi maale toov Priit Põiklik rääkis, et ta viis ühe Ukrainast pagenud naise koos kahe lapsega Tallinna restorani sööma ning jutuajamise käigus ilmnes, et ukrainlanna hoopis õigustas Putini tegevust ning ta põgenenud oma kodumaalt ainult sellepärast, et Vene agressorid saaksid seal vabalt tegutseda. Lisaks süüdistas koolieeliku ja teismelise lapse ema NATO-t.

Põiklik pidas sellist suhtumist ajupesu tagajärjeks, kuid teadupärast on sarnaseid näiteid veel, mis paneb arvama, et Venemaa saadabki Ukraina sõjapõgenike pähe nende seas mööda ilma laiali nn viiendat kolonni, keda siis heausksed heategijad õhinal vastu võtavad, kuid kes hakkavad võõrsil peagi vastu töötama.

Samal ajal on Ukrainast tulnutega veel erinevaid probleeme, kuid nendest rääkimine ja kirjutamine on vähemasti meie peavoolus tabu.

Üks veokijuht rääkis, kuidas ta Saksamaal sattus peale sõjapõgenikele, kes tulid tanklasse asusid järjekorra ette asju krabama ning lahkusid maksmata. Kui neile püüti seletada, et see on kauplus, mitte humanitaarabi punkt, hakati õiendama, et nad on sõjapõgenikud ja teie olge vait.

Eestis on juba mitmel pool aga probleeme riigikeeles ostude sooritamisega, sest teenindaja lihtsalt ei saa keelest aru ja nõuab venekeelset suhtlemist.