Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sõjapõgenikud tahavad vabu päevi oma kalendri järgi

-
12.04.2022
Ukraina lipp
© Scanpix

Mida aeg edasi, seda rohkem probleeme kerkib esile Ukrainast tulnud sõjapõgenikel meiega ja meil nendega. Küll pole nad rahul majutustingimustega, küll neil on igav, küll segavad muud kultuurilised erinevused.

Eile kohtus näiteks Rakvere vallavanem oma valda saabunud põgenikega, et vahetult kuulata, kuidas neil läheb. Põgenikud, kelle seas enamasti vene rahvusest inimesed, avaldasid, et nad soovivad ka siin jätkata oma kultuuritraditsioonidega.

Vallavanem Maido Nõlvak rääkis Äripäeva raadiole, et põhiliselt tunti huvi riiklike lastetoetuste vastu ja uuriti tasuta bussitranspordi kohta. Kuid veel kuuldi ka nurinat. “Meie tähistame Suurt Reedet 15. aprillil, ukrainlased aga kaks nädalat hiljem ning tahavad, et tööandjad neid sel päeval töölt vabastaks,” kirjeldas Nõlvak lahkheli, mis kerkis kultuuriliselt tasandilt ning ei pruugi jääda viimaseks taoliseks.

Lisaks nõudsid ukrainlased, et kohalik omavalitsus teeks neile ekskursioone Tallinna ja mujale Eestis. Maido Nõlvak lubas peagi suure bussi tellida ja teha üks tiir valla vaatamisväärsuste juurde kui ka pealinna.