Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa välisminister kinnitas Mart Helme pooleteise aasta tagust juttu

-
12.04.2022
Saksa sõdur
© Scanpix

Kui poolteist aastat tagasi märkis EKRE poliitik Mart Helme, et Saksamaa relvajõud ei ole võitlusvõimelised, sest rahapuuduses ja kokkutõmbamise tuhinas pole enam vajaliku hulgaga isikkoosseisu, rääkimata töövõimelisest tehnikast, tekkis siin taas pahameel, et kuidas nii võib ometi meie suurtest liitlastest rääkida.

Mart Helme, kes on harjunud otse ja ausalt ütlema, osutas tegelikult elevandile keset tuba, keda kõik ülejäänud siin keeldusid nägemast. Nimelt viitas Helme Saksamaa õhu-, soomusvõimekuse ja merevägede amortiseerumisele.

Siis mõisteti Mart Helme selle tõe rääkimise eest hukka. Tänaseks on avalikult teada, et Mart Helme jutt oli tõene. Piltlikult öeldes, nad harjutasidki kaigastega.

Ukraina sõja valguses on Saksa armeejuhid ja kindralstaap tunnistanud oma abistamisvõimetust, asunud palavikuliselt tegutsema vahendite suunamisega armee võitlusvõime taastamisse ja isikkoosseisu suurendamisse.

„Küsimus on ainult selles, miks mõistuse kojutulemise motivaatoriks peab olema faktiline sõda ja inimveri? Miks ei võiks selliste asjade peale tulla ka ilma sõjata?“ küsib EKRE poliitik Helle-Moonika Helme.

Ta lisab, et umbes analoogne seis on ka Eesti kaitsejõududega, kus rahvuskonservatiivide hoiatused on aastate lõikes kõik tõeseks osutunud, kuigi nende poolt esitatud mõtteid ja ettepanekuid militaarvallas peeti varasematel aastatel naeruväärseteks ja ülepingutatud ulmadeks.

Nagu Mart Helme on öelnud: EKRE on alati ajast ees.

Hiljuti teatas Saksamaa kaitseminister Christine Lambrecht intervjuus oma maa meediale, et Bundeswehril ei ole relvi ja laskemoona, et varustada Ukrainat ilma oma kaitsevõimet kahjustamata.